NAJBOLJI NAČIN DA UPOTRIJEBITE DRVENE PALETE – kreativne ideje za novi namještaj !

Kreativne stvari uglavnom vlastite izrade uvijek su aktuelne i zanimljive. Ako želite da obnovite namještaj, a nemate mnogo  novca, drvene palete su pravo rješenje za vas. Evo kako da na najbolji način upotrijebite drvene palete!

Drvene palete mogu se upotrijebiti  za pravljenje postolja za najrazličitije kombinacije garnitura za sjedenje i to u kompletu sa danas modernim klub stolovima. Ovo je veoma efektno i estetski upečatljivo rješenje te je idealno za dvorište, a može se koristiti i za unutrašnje prostorije.

odličan način da upotrijebite drvene palete

dizajnidom-5jpg

Od paleta se mogu izraditi i ograda kao i pregradni zid, pomoćni radni pult koji dobro dođe u kuhinji, komoda za časopise ili polica za knjige, začine , cvijeće … Takođe, može se koristiti za izradu zidnog čiviluka, klupe za sjednje ili još bolje ljuljaške. Uz odgovarajuću obradu palete mogu da se koriste i kao uzglavlje ili podnožje bračnog kreveta ili da se od njih napravi  mali noćni stočić. Ako često imate goste, odlična su zamjena za neudobne ležajeve i  dušeke za kampovanje.

dizajnidom-2-jpg

dizajnidom6

Palete u kancelariji su veoma upadljiv dekorativni element. Dizajneri iz holandskog studija Most architecture su se odvažili da naprave kancelarije od starih drvenih paleta. Izbacili su namještaj koji čine radni prostor sterilnim i dosadnim te od starih paleta napravili stolove, komode, garniture za sjedenje. Ako ih rastavite na dijelove, paleta se može iskoristiti kao ploča trpezarijskog stola, pokrivanje podova poput parketa, kao i ukrašavanje zidova . Tada prostorija dobiva retro stil.

dizajnidom

dizajnidom-1jpg

Oglasi