Stručnjaci iz atrologije vjeruju da je svaki horoskopski znak predodređen za nešto posebno, al ne treba zanemariti činjenicu da svaki čovijek ima svoje vreline i mane.

Bez obzira na horoskopski zna, ako lično radite na sebi, svako može biti i naučiti da bude dobar za sebe i svoju okolinu.

Po astrološkom uvjerenju prateći horoskopske znake, njihove osobnosti i položaj planeta došli su do zaključka da horoskopski zna Bik je idealan muž i otac.

Bik ima najbolje osobine od svih znakova u horoskopu, posebno kao muž. Bik kao suprug je blag, vjeran i dobrodušan, on nije sanjar i neće vam obećati ne realne stvati, ali ono što ima daje od srca.

Dok žena bik, je ženstvena i razumna, uz nju ćete osjetit snagu nežnosti i pažljivosti, senzualnosti i ljubavi.

Muškarac Bik veoma je uporan u ostvarenu cilja i istraje do kraja. Kad nešto želi – to će i imati. Iskustvo i lični doživljaj jedini su kriterijum za ovog muškarca.

Niko nije toliko strpljiv kao što je Bik, jer promisljeno i sporo dolaze do cilja, a ne odustaju. Teško se natjeraju uradit nešto al kad se pokrenu i odluče to će i da urade do kraja.Osim toga, vrlo su uporni, racionalni, stabilni i na njih se uvijek možete osloniti. Pouzdani su kao partneri i prijatelji.

Bik ima jasne ciljeve koje želi da dostigne, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice i idealiste koji teži nečemu što se u njegovom vremenu ne može ostvariti.

Većinom je dobroćudan, ali ne i naivan. Prepoznaje one koje žele da ga iskoristite, a prema njima zna da bude i izuzetno strog i grub. Ne spada u rasipnike, ali kad se radi o ličnim zadovoljstvima, široke je ruke.

Oglasi