Pjevačica Nada Topčagić nedavno je iznela svoje mišljenje o zabrani koncerata srpskih pjevača u Hrvatskoj. U intervjuu , Nada je objelodanila da podržava ideju zabrane ulaska u zemlju onima koji su uvrijedili Srbe. Takođe, ona je  prokomentarisala je nedavne restrikcije nastupe pjevačice Jelene Karleuše i pjevača Harisa Đinovića na festivalu “Ostrvo ljubavi”, izražavajući stav o važnosti reciprociteta.

 

Pjevačica Nada smatra da srpski narod ima sklonost brzom zaboravljanju, dok se srpski pjevači često puštaju na radio stanicama u Hrvatskoj, ali suprotno je zaista  rijetkost. Ističe da bi se, da je imala moć, drugačije ponašala i pridržavala se principa “sica za dlaku”. Prema njenom mišljenju, ako neko odbije da pruži podršku ili iskaže negativna osjećanja prema Srbima, na njihov stav treba uzvratiti shodno tome. Nada je otkrila i da je lično bila zabranjena u Hrvatskoj više od trideset godina zbog nastupa u Vukovaru. Podvrgnuta je ovoj zabrani od 1990. godine, iako smatra da joj je nepravedno izrečena, kao da je počinila krivično djelo. Nada, koja je odrasla u Vukovaru, čvrsto vjeruje da je ova zabrana duboko nepravedna.

 

Nada Topčagić je, uz brojne druge pjevačice i javne ličnosti, izrazila svoje mišljenje o zabrani nastupa srpskih izvođača u Hrvatskoj i neophodnosti uravnoteženog i recipročnog odnosa između ove dvije zemlje. Bez obzira na istinitost ili valjanost ove izjave, ovakve izjave mogu izazvati nelagodu ili napetost među pjevačima ovih nacionalnosti, što je nesumnjivo neugodno i nepotrebno u industriji zabave, u najmanju ruku. Koje je vaše mišljenje o svemu ovome? Pišite nam svoja mišljenja u komentarima ispod ovog posta.