Poznata voditeljka i “loto djevojka” Suzana Mančić nedavno je najavila da zbog dosadašnjeg pretjeranog trošenja neće slaviti Dan zaljubljenih. Nedavno se vratila iz Atine, gdje joj je suprug Simeon Okomokos. Suzana je donijela odluku da se ne vraća u Atinu za Dan zaljubljenih i umjesto toga provede dan sama. Ona je otkrila da je već dala sve od sebe za rođendan svog supruga prije samo deset dana i da ne može priuštiti još jedan poklon, jer se osjeća finansijski iscrpljeno.

 

Suzana Mančić je napomenula da je nedavno doživjela ugodno iskustvo tokom svog putovanja u Grčku, gdje je imala priliku da se opusti jer tamo nije imala nikakvih obaveza. Međutim, ona je takođe priznala da je bila samohrana majka dugi niz godina i shvatila da je biti samohrana majka izazovno pitanje. Ona razumije da za brojne majke ovo predstavlja značajan izazov, posebno za one kojima nedostaje sklonište, stalan prihod, stabilno zaposlenje i podrška očeva njihove djece.

 

Kada je razgovarala o braku, Suzana je podijelila svoje uvjerenje da ga ne treba lako raskidati. Unatoč tome što priznaje prolaznu prirodu ljubavi i potencijal za loše odluke u vezama, ona smatra da ne treba naglo napuštati brak, posebno kada su u pitanju djeca. Suzana smatra da je odluka o prekidu braka od suštinskog značaja za dobrobit pojedinca koji se odluči za taj brak. To je ključno za nju da bude zdrava i normalna majka svojoj djeci i da ima pozitivan utjecaj na sve aspekte njenog života. Dok neki tvrde da je to izazovno i savjetuju ostanak u braku zbog djece, Suzana smatra da ako veza ne funkcionira, ne treba je forsirati.