– Mi se ovoga vikenda dotičemo malo Silvane Armenulić, koja nikada nije pokazala svoj puni pjevački potencijal. Snimila je samo jedan studijski album, koji je ušao u antologiju, a njene pjesme su prepjevane jako puno puta. 

Poznata po zadivljujućem glasu i izvrsnom izgledu, Silvana Aremnulić bila je istaknuta ličnost u oblasti regionalne narodne muzike. Samo njeno prisustvo očaralo je publiku, ostavljajući je u strahu od njene očaravajuće lepote i elegantne ravnoteže.

  • U najvećoj tajnosti, Radmilo i Silvana su se sveto obavezali jedno drugom 26. oktobra 1961. godine, bez znanja svojih roditelja. Nakon tajne ceremonije, radosno su se obilježili u renomiranoj kafani “Kapija Vidin”. Radmilo, plašeći se da njegova porodica ne odobrava Silvanino zanimanje kao “kafanska pjevačica”, krio je njihovu romantičnu vezu od rodbine. Tek kada mu je Silvana zvanično postala supruga, ležerno ju je upoznao sa svojom porodicom na opuštenom ručku u njihovoj rezidenciji.

Par nije imao legitiman razlog da krije svoju vezu, jer su roditelji tenisera bili zadovoljni izborom snahe svog sina; jedina zabrinutost koju su imali bio je njen nedostatak znanja.

Radmilo Armenulić je tokom nedavne debate govorio o svojoj povezanosti sa Silvanom Armenulić, kao io nemilom incidentu koji je bacio tmuran oblak na cijelu Jugoslaviju.

Tokom 1962. prerano sam stupio u brak, koji se nažalost završio na tragičan način kada je Silvana umrla 1976. Nakon perioda od 13 godina, ponovo sam otkrio ljubav i vezao se za Miru, poznanicu koju sam poznavao. dosta vremena. Bilo je to u cijenjenom hotelu “Grand” gdje sam prvo sreo Silvanu, koja je tamo nastupala. Podstaknuti mojim preminulim prijateljem Kočom, čija je supruga takođe bila vokal, doneli smo odluku da zajedno idemo na „Grand“. Silvana je održala muzički nastup, a ja nisam mogao odoljeti da ne izrazim uvjerenje da njeno pjevanje nije ispunilo očekivanja.

  • U jednom slučajnom trenutku, žurno sam joj zapisao stihove i na moje iznenađenje, ona ih je besprijekorno otpjevala baš onako kako sam ih ja napisao. Činilo se kao da nas je ljubav istog trena pogodila oboje. U to vrijeme Silvana je bila u vezi s farmaceutom, ali se njihova veza brzo raspala, što nam je omogućilo da krenemo na zajedničko putovanje. Na kraju smo se vjenčali, a ja sam se kasnije preselio u Njemačku. U dogledno vrijeme, naša kćerka je došla na svijet, što je navelo Silvanu i našu malu da mi se tamo pridruže. Silvanina slava je porasla, posebno nakon njenog pojavljivanja u poznatoj emisiji “Country Night Love”. Radmilo njeguje ove uspomene.

Silvana, proslavljena jugoslovenska pevačica, tragično je završila 10. oktobra 1976. godine u razornoj saobraćajnoj nesreći kod Kolara, na autoputu Beograd-Niš. Ono što ovu priču čini još dirljivijom je jeziva koincidencija da je Silvana otvoreno iznijela svoje strepnje o budućnosti neposredno prije svoje prerane smrti.

Razmišljajući o svom strahu od budućnosti, Silvana je razmišljala da li je on ukorenjen u njenom prošlom iskustvu pevanja u barovima; kako je muzika prestala, a čaše utihnule, veseli gosti su se razišli na svoju radost, ostavljajući je u samoći, dovodeći u pitanje postojanje sutrašnjice za sebe.

Nažalost, obavijestila me je da neću moći prisustvovati, ali me je ohrabrila da odem ako budem mogao i da se kasnije nađem s njima.

Nakon romantične veze sa Silvanom, sa kojom ima kćerku Gordanu, Radmilo je otkrio pravu sreću u sadašnjem braku sa Mirom Peić.

Mira, izuzetno vešta glumica poreklom iz Jugoslavije i Srbije, stekla je ime u oblastima filma i scene. Nakon školovanja na cenjenom Fakultetu dramskih umetnosti, krenula je na svoj glumački put pridruživši se renomiranom “Ateljeu 212”. Pored svog glumačkog talenta, Mira je pokazala i svoje izuzetne vokalne talente, fokusirajući se na klasične melodije i očaravajuće melodije. Ovo je označilo početak novog poglavlja u njenom slavnom profesionalnom životu. Izdavala je albume, učestvovala na festivalima i krasila velike i male ekrane svojim zadivljujućim prisustvom u bezbroj filmova i televizijskih serija.

Zauzevši središnje mjesto na dugo očekivanom debiju kultnog mjuzikla “Kosa” u Ateljeu 212, neustrašivo je prihvatila ključnu ulogu Sheile, glavnog ženskog lika. Pored toga, dala je neprocenjiv doprinos u obimnoj kompilaciji trajnih snimaka sačuvanih u cenjenom radio arhivu Radio Beograda.

Po mom mišljenju, održavanje pozitivnog pogleda i aktivno traženje ispunjenja tokom celog života je od najveće važnosti. Lično, smatram da sam sretan što sam se bavio aktivnostima koje su mi dosljedno donosile sreću. Ipak, bitno je priznati da postoje brojni stariji pojedinci koji su svoje penzije osigurali kroz zaposlenje koje možda neće lično ispunjavali, ali su bili neophodni za njihovu finansijsku stabilnost.

Svrha odlaska u penziju je da nam pruži priliku da preoblikujemo svoje živote i napravimo neophodne promjene koje su u skladu s našim željama, uključujući one zbog kojih smo možda dugo žalili tokom svoje karijere.

Oglasi