Životna priča Milice Kemez, drugoplasirane četvrte sezone rijalitija “Zadruga”, ostavila je trajan utisak na javnost. Srećom, sreća se donekle okrenula u njenu korist, i ona sada ima gdje da zove dom i konačno se snašla u životu. Kemezova je u prethodnoj sezoni popularnog TV programa hrabro ispričala svoju priču o porijeklu i izazovima sa kojima se susrela tokom života. Odrasla je u hraniteljskoj porodici, a o njenom rođenju nikada se nije otvoreno razgovaralo sve dok nije otkrila istinu o svom ocu, preminuloj majci i svom muslimanskom porijeklu. Uprkos tome što je odgajana da prihvati i muslimansku i pravoslavnu tradiciju, kružile su glasine da je romskog porijekla i da je promijenila ime, koje su bile neosnovane. Uprkos nedostatku podrške porodice i prijatelja, pronašla je utjehu u ponovnom povezivanju sa svojom bakom, koja je otkrila da je izbačena nakon što je dobila sedmoro djece.

 

Budući da nisam upoznat sa ovim osobama, ne mogu dati sveobuhvatne informacije o njima. Iako sam živjela u Bosni, nisam uspjela upoznati svoju tetku po ocu. Iako imam neka sentimentalna osjećanja prema njima, oni nisu posebno jaki. U mladosti su me učili da držim animozitet prema svojim biološkim roditeljima jer su me napustili. Bio sam zbunjen zašto nas nisu tražili, što me je obeshrabrilo da tražim njih. Međutim, to se dogodilo tokom mog djetinjstva i od tada sam nastavio dalje. Nakon završenog kursa frizera, upisao sam fakultet. Igrom slučaja sam napustio hraniteljsku porodicu i dobio posao u salonu, koji je obezbjeđivao dovoljan prihod za kiriju i hranu. Nakon toga sam prešla na posao promotera, i želim da istaknem da se nikada nisam bavila prostitucijom.

 

Od drugih nisam dobio nikakvu pomoć niti upute, tako da ne mogu nikome predložiti ovaj posao jer nije pogodan za svakoga. Uprkos tome, moja težnja je bila da na kraju otvorim svoj salon. Kemezova je morala da počne iznova nakon što je sav svoj novac uložila u salon. Čak je i usluge feniranja platila 400 dinara. Iako je imala priliku da troši novac na odjeću, odlučila je da to ne učini. Pored toga, Milica je otkrila da je njeno prvobitno ime trebalo da bude Emina, ali joj je hraniteljska porodica dala pravoslavno ime.

 

Oglasi