Kupatilo je mjesto gdje se mrlje gomilaju, posebno u uglovima koji su teško dostupni i podložni plijesni i plijesni.

Tradicionalni alati za čišćenje kao što su spužve i četke pokazuju se neefikasnim u čišćenju ovih uglova. Čak i prskanje sredstava za čišćenje može biti problematično, jer imaju tendenciju da klize s površina. Koristan savjet za rješavanje ovog problema je korištenje pamučnih kuglica. Umetanjem kuglica vate u pukotine gdje se zidovi susreću s pločicama, a zatim obilno prskanjem sredstava za čišćenje na bazi izbjeljivača, možete uspješno ukloniti plijesan i buđ iz vaše kade.

Za optimalne rezultate, preporučuje se da napustite zahvaćeno područje na nekoliko sati ili preko noći. Nakon isteka vremena, stavite rukavice i izvadite vatu, a zatim temeljno isperite površinu toplom vodom. Ako ima preostalih tragova plijesni, ponovite postupak dok se potpuno ne eliminiše. Kako bi se izbjegao budući rast buđi u kupatilu, savjetuje se da se ovaj postupak ponavlja jednom mjesečno.

U određenim slučajevima, plijesan ima sposobnost da se proteže izvan rubova pločica. Stoga je zamjena pamučnih kuglica toalet papirom efikasno rješenje jer se može oblikovati tako da se lako uklapa u bilo koju površinu. Proces organiziranja kupaonice uključuje više koraka, kao što je uklanjanje nepotrebnih stvari, dezinfekcija svih površina i kategorizacija stvari prije nego što se vrate na njihova mjesta.

Da biste postigli svijetlo, higijensko i dobro organizirano kupatilo, potrebno je slijediti nekoliko koraka. Prije svega, potrebno je razgraditi prostor tako što ćete odbaciti sve nepotrebne predmete poput starih ručnika i kozmetičkih proizvoda. Ovaj korak će učiniti da kupatilo izgleda prostranije. Zatim temeljito očistite sve površine, uključujući sve staklene površine, police i prozore. Provjerite jesu li sve površine očišćene od prašine prije vraćanja predmeta. Stavite predmete na vidljiv i transparentan način, obrišite sve površine kako biste spriječili mrlje od vode. Iako ovaj proces može potrajati, krajnji rezultat je vrijedan toga: netaknuto i dobro organizirano kupatilo. Na kraju, obrišite sve površine suhom krpom kako biste spriječili stvaranje mrlja od vode.