„More ispire sve tuge“, propovedao je grčki filozof Platon, „vraća čovjekovo zdravlje“, tvrdio je grčki pjesnik Euripid. Miris soli i borove šume umiruje dušu, a šum talasa kao da šapuće na uvo i nježno masira tijelo kapljicama vode u vazduhu. Ono što mnogi ljudi ne znaju je da morska voda ne samo da „čisti“ dušu već čisti i tijelo na prirodan način. Ko ne želi besplatnu detoksikaciju bez mnogo muke? Upravo to nam daje more. Istočne kulture i tao terapeuti su vekovima naglašavali važnost morske vode i morske soli. Budući da more ima isti pH kao zdrava krv, ono sadrži sve esencijalne minerale i elemente u tragovima te je visokokvalitetan i gotovo besplatan izvor mineralnih hranjivih tvari.

 

Svakodnevnim provođenjem vremena na moru tijelo dobiva vrijedne elemente u tragovima koji inače nedostaju u savremenoj svakodnevnoj ishrani. Prisustvo slatke morske vode olakšava razmjenu minerala i toksina između tijela i vode. Mediteranska klima, uz vjetar, sunce, mirisne biljke, te uključivanje eteričnih ulja, natrijum hlorida, fluora i joda, djeluju podmlađujuće na pojedince, oslobađajući ih svakodnevnog stresa. Sićušne čestice soli u zraku prodiru duboko u plućne alveole, dajući tijelu oligoelemente (elemente u tragovima) i minerale poput magnezija, mangana i kobalta iz mora, čime se jača prirodni imunitet.

 

Svakodnevno ronjenje je još jedna efikasna metoda da svom tijelu pružite iskustvo detoks hidroterapije. Ljekoviti minerali koji se nalaze u morskoj vodi, zajedno sa svojstvima čišćenja morske soli, pomažu u detoksikaciji i podmlađivanju kože. Osim toga, plivanje u otvorenim morskim vodama omogućava apsorpciju snažnog elektromagnetnog energetskog polja mora, koje prirodno revitalizira i balansira ljudski energetski sistem. To uvelike doprinosi procesu obnove i ubrzava čišćenje cijelog tijela. Nadalje, zrak koji okružuje more obogaćen je negativnim ionima, koji također pomažu u detoksikaciji krvi i tkiva, a istovremeno olakšavaju brzu eliminaciju otpadnih materija. Ostatak pročitajte OVDJE.

 

Oglasi