All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

MODERNE KUHINJE IZ AZIJE

loading...

MODERNE KUHINJE IZ AZIJE – Azijski dizajn kuhinja može unijeti svjež izgled i egzotičan ambijent u bilo koji savremeni dom

 


Materijali i boje
Azijski dizajn kuhinja se oslanja na poseban asortiman boja i materijala. Popularne boje koje se za njih vežu uključuju crvenu, bijelu, srebrnu, med zlatnu kao i tamno smeđe. Popularni materijali uključuju nehrđajući čelik, krom, bambus te svilu.

Kuhinjski elementi od bambusa koji su i dalje poprilično rijetki, ali njihova popularnost raste kao i same tvornice koje prave namještaj od ove vrste drva. Crno ofarbani ormari šejker stila sačinjavaju sastavni dio savremenog azijskog izgleda. Javor je također naročito popularan izbor među klijentima zbog svoje čiste i elegantne pojave.

Azijski dekor
Finalni detalji su posebno bitni u kompletiranju izgleda vašeg kuhinjog azijskog stila. Možete koristiti male ili velike stabljike od bambusa kao dekorativni element. Za zidnu dekoraciju možete upotrijebiti umjetnost inspiriranu sa Azijom ili predivnu tisak na svili koja će u svakom slučaju uljepšati izgled vaše prostorije.

Drveni ornamenti iz Kine takođe mogu unijeti osjećaj tradicije u vaš kuhinjski prostor. Bambusovo drvo, azijsko posuđe kao i štapići za jelo mogu biti postavljeni kao tradicionalni elementi na vašem baru, kuhinjskom stolu ili u trpezarijskom prostoru.

Tags: , ,

Related posts

Leave a Comment

Top