MODERNA KUĆA OD CIGLE – imanje Truss House imaindustrijsku prošlost, dok su ljudi iz tvrtke Carterwilliamson Architects ugradili krovne rešetke po kojima je kuća i dobila ime


Zidovi od reciklirane cigle upareni su sa toplim drvetom i industrijskim metalnim detaljima koji daju vizuelno nepravilnu pojavu. Vrhunac industrijske vibracije predstavljaju betonski blokovi te valovite krovne oplate. Rešetke korištene na zadnjem dijelu kuće, obrnute su kako bi stvorile nisku, kosu liniju krova.

Ove rešetke postaju istovremeno i žaluzine na prozorima koje propuštaju dovoljno prirodne svjetlosti bez narušavanja privatnosti u interijeru. Kuhinjski prostor kombinuje zid od cigle sa minimalističkim bijelim namještajem i velikim otokom. U kupaonici je smještena tuš kabina sa metalnim i ciglenim zidovima, odlično uklopljenim u ostatak dekora.

Ova kuća sadrži vanjske površine s prednje i stražnje strane, kao i dvorišta u sredini konstrukcije, koja iako su mala, na lijep način osvježavaju izgled samog prostora.

Oglasi