Da li ste primjetili u zadnje vrijeme dosta muškaraca ali i žena nose prsten na malom prstu!

Smibolika nošenja prstena an malom prstu vremenom se mjenjao.Nekad je nošenje prstene predstavljalo simnol moći, a danas nešto drugo.

Za svakog ko je nosio prsten na malom prstu u rimskoj antici se kaže da je na taj način izjašnjavao svoju vezu sa bogom Saturnom.

Osobine poput strpljenja, talenta, pameti i odlučnosti simboli su prstena na malom prstu. Čak i ako je ova pretpostavka netačna, sviđa nam se duhovna ideja u njoj.

Nošenje prstena na malom prstu nekad je signaliziralo suprotnom polu da je osoba koja ga nosi je slobodna.

Muškarci koji nose prsten na malom prstu, u vidu prstena s pečatom, na kome se može videti porodični grb. Taj prsten sa pečatom simbolizuje plemenito porijeklo osobe koja ga nosi i filozofiju života koja ide uz njega.

Često se priča da je nošenje prstena na malom prstu znak članstva u tajnoj organizaciji ili loži. Ponekad se čak govori i o mafijaškom identifikacijskom znaku.

Dok prema bontonu prstena, sve je to besmislica. Moderni muškarac prsten na malom prstu nosi samo kao ukras.

Prsten na malom prstu kod žena je postao pravi modni trend tek zahvaljujući jednom američkom brendu za nakit. Američki draguljar kreirao je dijamantni prsten za mali prst kao odgovor na venčani i vjerenički prsten zauzetih žena.

Ovim prstenom slobodne žene izražavaju povezanost, odanost i ljubav prema sebi. Mali prsten podseća da ženama nije potreban muškarac kako bi čvrsto stajale na nogama. Svetlucavi prsten na malom prstu trebao bi da nas uvek iznova podseća da volimo sebe.

Oglasi