Željko Joksimović, pjevač, konačno je prekinuo ćutanje o nedavnim užasnim masakrima u Srbiji mjesec dana nakon što su se desili. On je na svom Instagram profilu odgovorio na pitanja onih koji su se pitali zašto nije dao nikakve izjave u vezi sa tragičnim događajima. Joksimović je objasnio da je odlučio da šuti jer su ga ove tragedije ostavile bez riječi, a vjeruje da je kako vrijeme prolazi sve teže pronaći prave riječi. U svom postu je istakao važnost davanja prioriteta obrazovanju u odnosu na oružje, promovisanja dijaloga umjesto mržnje i rada na pomirenju umjesto podjela u Srbiji. Razmišljao je o ovim pristupima i vjeruje da su oni pravi put naprijed.

 

Važno je napomenuti da se ni Jovana Joksimović, koja je Joksimovićeva supruga i voditeljka, nije javno izjasnila povodom tragedije. Jovana je ranije bila umiješana u skandal kada je uklonila gosta Mlađana Đorđevića iz svoje emisije nakon što je Aleksandra Vučića nazvao izdajnikom. Nedavno su se u srpskim medijima pojavili izvještaji da je Joksimovićevoj kompaniji Minacord media od Radio-televizije Srbije (RTS) dodjeljena novčana pomoć od milion i po evra. Željko Joksimović je poznati pjevač koji svojim izuzetnim talentom već dugi niz godina oduševljava publiku. Njegov muzički repertoar obuhvata širok spektar stilova, uključujući pop, balade i tradicionalnu balkansku muziku, što mu je donijelo široku bazu obožavatelja širom svijeta. Njegov jedinstveni vokalni stil, ekspresivna izvedba i emotivni nastupi oduševili su ga bezbrojnim ljubiteljima muzike.

 

Joksimovićevu muzičku karijeru obilježila su zapažena dostignuća kako u domovini tako i na međunarodnoj sceni. Jedan od njegovih izuzetnih trenutaka bilo je učešće na Pjesmi Evrovizije 2004. godine, tokom koje je sa svojom pjesmom “Lane moje” obezbijedio impresivno drugo mjesto. Pored toga, pokazao je svoje umijeće pisanja pjesama i komponovanja stvarajući pjesmu “Lejla”, koju je izveo Hari Mata Hari na Eurosongu 2006. i koja je osvojila treće mjesto. Ova dostignuća učvrstila su Joksimovićevu poziciju cijenjenog i talentovanog muzičara, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Oglasi