U utorak popodne na Adi Ciganliji dogodio se tragični događaj u kojem su život izgubila dva tinejdžera. Nesrećni incident dogodio se kada je jedan od tinejdžera počeo da tone dok su bili na plaži sa svojim prijateljima. Drugi tinejdžer je pokušao da ih spasi iz vode, ali su se, nažalost, oboje udavili. Izviještaji porodičnih prijatelja govore da je tinejdžer koji je pohađao Saobraćajno-tehničku školu u Zemunu uživao u provodu sa svojom djevojkom kada se iznenada dogodila tragedija. Par je bio dio veće grupe ljudi koji su se zabavljali na plaži kada je dječak primijetio još jednog mladića kako se bori u vodi i shvatio da im prijeti opasnost od utapanja.

 

“Na početku je pomislio da se drugi mladić samo šali. Međutim, postalo je jasno da je situacija ozbiljna, pa je brzo skinuo odjeću i skočio s pontona u vodu. Djeca koja su promatrala su bila zaprepaštena, ali nitko od njih nije slijedio njihov primjer i izašao na površinu”, izjavio je izvor. Zanimljivo je da je mladić koji je utonuo bio blizak prijatelj tinejdžerice koja je bila djevojka tinejdžera koji je pokušao spasiti.

 

Tinejdžer koji je bio tu da pomogne u akciji spašavanja uzdržao se od alkohola i ostao pribran. Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, potvrdio je da je učenik iz njihove ustanove neustrašivo bez odlaganja pomogao svom prijatelju. “Prema mojim saznanjima, učenik naše škole pokušao je spasiti svog prijatelja, ali je nažalost izgubio vlastiti život. Obojica učenika su povučena u vodu i nisu mogla biti spašena”, izjavio je Miroslav, izražavajući divljenje prema hrabrosti učenika koji je pokušao pomoći svom prijatelju. “Bio je jedan od najuspješnijih učenika u našoj školi i isticao se u svom razredu, a među njima nije bilo problema s ponašanjem”, dodao je.

Oglasi