Zabrinjavajuća pojava odigrala se u Pakracu, gdje je 71-godišnjak bacio eksplozivnu napravu na trojicu elektrodistributera koji su mu došli isključiti struju. Nakon ovog napada sva trojica radnika su zadobila povrede i odmah su prevezeni u obližnju bolnicu na medicinsku pomoć. Hrvatsko stanovništvo duboko je uznemireno ovim incidentom, zbog čega je HEP d.d. i HEP-ODS, u suradnji sa Sindikatom radnika HEP-a i Udrugom branitelja HEP-a, osuditi i izraziti ogorčenje ovim događajem.

 

Medicinski tim bolnice u Pakracu trenutno ulaže napore da spase radnika elektrodistribucije koji je u ovom napadu zadobio teške tjelesne povrede. Cijeli tim u HEP grupi je i bijesan i zabrinut za porodice i saradnike pogođene ovim napadom. Komšije Milorada A., pretpostavljenog napadača, šokirane su i ožalošćene ovim incidentom jer nisu očekivale od njega ovako nasilni čin. Nezvanično se navodi da je jedan od radnika zadobio teške povrede glave i stomaka i trenutno je u kritičnom stanju, dok je drugi radnik zadobio lakše povrede. Treći radnik je pogođen gelerima, ali na sreću, njihove povrede nisu bile teške. Nakon eksplozije, Milorad se zabarikadirao u svoju rezidenciju, ali je ubrzo uhapšen i prevezen u policijsku stanicu radi daljeg uviđaja.

 

Komšije su obaviještene da zbog potrage za eksplozivom i oružjem ne napuštaju svoje kuće, iako su iznenađene ovom akcijom i ne misleći da je Milorad sposoban za takvo ponašanje. Ovaj incident je imao značajan uticaj u cijelom gradu, što je navelo građane da brzo ponude pomoć i reaguju hitnim službama. Ova tragična situacija služi kao podsjetnik na značaj pridržavanja sigurnosnih mjera i zakonskih propisa kako bi se spriječila nasilna djela sa teškim posljedicama. Izražavamo nadu u brz oporavak povrijeđenih radnika i pozivamo na detaljnu istragu o Miloradovom učešću u ovom incidentu, kako bi se osigurala zadovoljenje pravde. Imperativ je da sarađujemo kako bismo uspostavili sigurno i harmonično okruženje za sve pojedince i zaposlene koji marljivo izvršavaju svoje obaveze u skladu sa propisanim pravilima.

 

Oglasi