Mina je pohvalila Grčku i njene ljude za njihov inkluzivni pristup osobama sa invaliditetom, izrazivši svoje divljenje. Uočila je poteškoće sa kojima se suočavaju žene, posebno one u sličnim okolnostima kao i ona, u pristupu plažama. Mina je priznala da se brojne žene i dalje bore s pronalaženjem odgovarajućih kupaćih kostima, što je i dalje veliki problem. S druge strane, ona je takođe primijetila da Srbija ima suprotan pogled na invalidnost.

 

Milica Janković, koja živi u Surčinu u Beogradu, ima za cilj da inspiriše ljude, posebno djevojke i žene, da u potpunosti prihvate život, bez obzira na sve fizičke razlike koje mogu da odstupe od društvenih očekivanja, bilo da su uzrokovane bolešću ili prirodnim faktorima. Njena iskrenost izazvala je brojne reakcije.

 

Mina nije podijelila samo svoju ličnu priču, već i priče drugih koji imaju slična iskustva i osjećaju se neugodno kada se suoče s idejom da odu na plažu ili obuku kupaći kostim. Ona je istakla da je nošenje dvodjelnog kupaćeg kostima u Srbiji negativno, dok je u Grčkoj opšte prihvaćeno da ljudi sa stomom nose takve kupaće kostime. Mina je pohvalila Grčku za njen neosuđujući stav prema pojedincima i njihovim nesavršenostima. Uprkos tome što bolest ozbiljno narušava njene telesne funkcije, Milica je istakla da nije zvanično priznata kao invalid. Ipak, sa ponosom se svrstava u ILCO Srbija, organizaciju koja pruža pomoć osobama sa stomom. Njeno proglašenje dobilo je značajnu podršku, a mnogi su pohvalili njenu hrabrost i odlučnost da izrazi svoja razmišljanja. Ovaj njen izbor ulio je nadu u brojne druge, pokazujući da ne moraju da prikrivaju svoje stanje i da mogu učestvovati u ljetnim aktivnostima kao i svi drugi pojedinci.