Ana trenutno radi kao član žirija regionalnog muzičkog takmičenja Zvezda Granda. Njena strast za muzikom procvjetala je u mladosti, što se očituje kroz njeno učešće u školskom horu, a kasnije i članstvo u kulturno-umjetničkom društvu. U tom društvu Anin otac, Branko, vješt flautista, uveo ju je u očaravajući svijet muzike. Uprkos svakodnevnom suočavanju sa finansijskim teškoćama, Anini roditelji, Milica i Branko, neumorno su se trudili kao farmeri da obezbjede da njihove kćerke uživaju u udobnom životnom okruženju. Zahvaljujući njihovoj nepokolebljivoj posvećenosti, Ana, mnogima poznata kao Bekuta, danas je jedna od najcjenjenijih pjevačica u regionu.

 

Nedavno je Ana Bekuta obradovala svoje fanove izdavanjem najnovijeg singla pod nazivom “Kasno da se kajem”. Međutim, najuzbudljivija vijest je nadolazeći dolazak njenog dugo očekivanog albuma, koji označava njen prvi album u periodu od pet godina. Kroz čistu odlučnost i nepokolebljivu posvećenost, Ana Bekuta ima za cilj da ovo muzičko remek-djelo oživi prije nego što se godina približi. Ono što ovom albumu daje dodatni sloj uzbuđenja je prisustvo cijenjenih kolega koji su sarađivali sa legendarnom pjevačicom. Među ovim saradnicima ističe se talentovana Alka Vujica, koja je doprinjela stvaranju brojnih pjesama na albumu. Vujica nije mogla da obuzda oduševljenje zbog saradnje sa Bekutom, izražavajući divljenje pjevačicinoj ljepoti i izuzetnom muzičkom talentu. Zanimljivo je da je ova saradnja prvi put da su Vujica i Bekuta udružili snage, a ključnu ulogu u njihovom zbližavanju imao je njihov zajednički prijatelj Edvin Softić. S obzirom da Vujica ima već pripremljenu zbirku pjesama, Softić joj je predložio da ih ponudi Bekuti i tako postavio temelje za suradnju.

 

Nakon što je preminuo njen partner, političar Milutin Mrkonjić, žena je doživjela značajno povećanje tjelesne težine zbog ogromnog emotivnog opterećenja koje je pretrpjela. Shodno tome, donijela je svjesnu odluku da promijeni svoje modne preferencije, preusmjeravajući se na udobniju i prozračniju odjeću kao što su tunike i haljine opuštenog kroja, za razliku od uskih kompleta koji privlače pažnju. Osim toga, odlučila je da svoje nekada voljene visoke potpetice zamijeni ravnim cipelama, u kojima je otvoreno priznala da ih nosi sa velikim zadovoljstvom. 

Oglasi