Dana 3. maja u Beogradu se dogodio veliki masakr kojeg je počinio dječak od 13. godina Kosta Kecmanović u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u koju je išao. Ova tragedija je potresla kako Srbiju tako i cijelu regiju i svi se pitaju šta je to navelo Kostu da počini tako strašan zločin. On je u školu došao sa dva očeva pištolja. Prvo je ubio portira škole Dragana , potom osam drugova iu razreda, ranio je šest učenika i nastavnicu historije.

 

Naime, on je nakon masakra koji je počinio izašao kroz prozor u dvorište i pozvao policiju, i sačekao tu dok ne dođu po njeg. Nakon izjave u policiji dječak je uz saglasnost majke smješten na jednu psihijatrijsku bolnicu za mlade i djecu, a njegov otac Vladimir Kecmanović koji je inače ugledni kardiolog uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana zbiog tog jer Kosta nema još uvijek 14. godina te se ne može krivično odgovarati.

 

Otac Vladimir je rekao da je sina vodio u streljanu , ali tvrdi da je njegov pištolj bio u sefu koja ima šifru te da nikad Kosta nije znao koja je to šifra. Pitanjje kako je saznao šifru. Vladimir je rekao da je Kosta bio žrtva vršnjačkog nasilja u školi te da je zbog toga prebačen u drugo odjeljenje na svoj lični zahtjev, kako je rekao on je mrtav čovjek, te da mu više nije do života a to potvrđuje činjenica jer je u zatvoru pokušao da izvrši samoubistvo kada je svom snagom udario glavom u zid. Vladimir je odmah i hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj ulici u Beogradu. međutim iz uprave zatvora su izjavili da se on ponaša u skladu sa propisima zatvora i da nije pokušao da izvrši samoubistvo.