Vlasti u Lewistonu u državi Maine uspješno su identificirale krivca za razornu masovnu pucnjavu koja je rezultirala tragičnim gubitkom najmanje 22 života.

Osumnjičeni je imenovan kao Robert Card, penzionisani vojni oficir od 41 godine koji je imao specijalizovanu obuku za rukovanje vatrenim oružjem.

Kard je bio dva puta razveden i otac je troje djece. U njegovoj evidenciji postoji nekoliko prijava nasilja u porodici. Osim toga, jedan od njegovih bivših supružnika podnio je zabranu prilaska protiv njega zbog djela nasilja u porodici.

Mediji su objavili da je Card primljen u psihijatrijsku ustanovu na liječenje tokom ljetne sezone. To je bilo nakon njegove navodne prijetnje da će otvoriti vatru na osoblje Nacionalne garde stacionirano u obližnjoj bazi.

Prema izvještajima, muškarac je tvrdio da je čuo glasove u svom umu. Vlasti su izdale upozorenje da on možda nosi oružje i da mu treba prići s oprezom.

Čovjek odgovoran za brutalno ubistvo preko 22 osobe i ranjavanje više od 30 ljudi u Maineu bio je predmet fotografija koje su širili američki mediji. Vlasti trenutno tragaju za počiniocem.

Objavljene fotografije otkrivaju da počinitelj u rukama drži automatsko oružje. Ima bradu i opremio je oružje snajperskim nastavkom.

Fox News je potvrdio da se pucnjava dogodila na tri različite lokacije. Ove lokacije uključuju Schemengees Bar i Grille restoran, Rekreacijski centar za slobodno vrijeme i treću lokaciju koja još nije javno objavljena.

Kao odgovor na “situaciju masovne pucnjave”, obližnja bolnica je proglasila vanredno stanje i poduzima brzu akciju. Trenutno nema informacija o broju žrtava.

Oglasi