Iako je iskrenost nesumnjivo najbolja politika, ne podržavaju se svi s ovim uvjerenjem.

Mnogi ljudi imaju drugačiju filozofiju kada je u pitanju kazivanje istine, a astrologija je također igrala ulogu u oblikovanju ovoga.

U stvari, određeni horoskopski znakovi stekli su reputaciju da su posebno vješti u laganju, i kao rezultat toga, možda nisu uvijek pouzdani.

Škorpije se naširoko smatra najvećim krivcima za falsifikovanje horoskopa. Njihovo stalno spletkarenje i planiranje da manipulišu situacijama u svoju korist daju im brojne skrivene planove, što čini mudrim da budu oprezni prije nego što im pokažu povjerenje. Oni imaju tendenciju da komuniciraju jednu stvar dok znače nešto sasvim drugo, pokazujući izuzetnu vještinu u umjetnosti obmane. Njihova kalkulantska priroda omogućava im da budu ispred igre, jer njihovi umovi neumorno rade danonoćno.


Blizanci, poznati po svom dvolikom ponašanju, pomno su praćeni horoskopski znak. Njihov koncept “istine” je prilagodljiv na osnovu situacije i njihovog željenog ishoda. Blizanci su vješti u obmanama i mogu potrajati godine da dešifruju njihov pravi karakter i razotkriju ono što kriju ispod svoje problematične površine. Otkrivanje njihovih laži je gotovo nemoguće, a često im nedostaje kajanje. Oni donose odluke na osnovu svojih ličnih interesa i uvjerenja.

Kada je u pitanju zavaravanje samih sebe, Ribe su stručnjaci. Poznato je da su idealisti i imaju tendenciju da previde negativne aspekte života. Da bi to postigli, često izmišljaju vlastitu verziju stvarnosti. Ova navika samozavaravanja dovodi do nevoljkosti suočavanja i rješavanja problema, a umjesto toga stvaraju nepotreban haos i ludnicu. To često rezultira uključivanjem drugih u njihova emocionalna previranja, što dovodi do neslaganja, pa čak i prekida odnosa.

Osobe koje pripadaju horoskopskom znaku Vaga imaju sklonost ka neiskrenosti i manipulativnosti, što proizilazi iz njihove urođene harizmatične prirode. Iako njihove namjere ne moraju nužno biti štetne, posjeduju vještu sposobnost da iskoriste svoj šarm i dobronamjernost kako bi uvjerili druge da povjeruju u ono što kažu. Jednom kada zasluže povjerenje osobe, oni rođeni pod ovim znakom mogu s lakoćom manipulirati okolnostima u svoju korist.

Krstarica prenosi da su rođeni u horoskopskom znaku Raka poznati po svojoj osjetljivosti i emocionalnoj ranjivosti. Kao rezultat toga, oni mogu biti skloniji doživljavanju boli i patnje, što ih može navesti da pribjegavaju malim lažima. Ove laži koriste kao sredstvo zaštite od pojedinaca za koje smatraju da imaju zle namjere, kao i da poštede osjećaje drugih. Međutim, možda neće shvatiti da njihove laži mogu uzrokovati više štete nego koristi, posebno ako vjeruju da će istina biti previše bolna za njihove voljene.

Oglasi