MALI STAN SA TRPEZARIJOM: ŽELITE TRPEZARIJU U MALOM STANU – nije problem jer imamo efikasna rješenja!

U ponudi je sve veći broj manjih stanova jer su jeftiniji a kupci se najčešće odriču kvadrata na trpezariji da bi imali više prostora.  Zbog toga vam predstavljamo rješenja kako da dizajnirate mali stan sa trpezarijom i ipak dobijete lijep i efikasan prostor za ručavanje.

Trpezarija u sklopu kuhinje

Ne treba vam trpezarija samo da biste imali  kutak za jelo jer dio za ručavanje uvijek možete smjestiti u kuhinju.  S obzirom na manjak prostora važno je da svaki centimetar bude mudro iskorišten.

dizajnidom19

Uza zid je postavljen mali trpezarijski sto dimenzija 75×75 cm . U ugao je umjesto stolice  postavljena klupica za sjedenje ispod koje je smješten prostor za odlaganje. Ako uporedite klupicu i klasičnu stolicu, klupica je bolja jer zauzima manje mjesta a prostor ispod se može efikasno iskoristiti za skladištenje nepotrebnih stvari .

Da biste iskorisiti i zid iznad stola,konzolni ormarić , postavite police ili mjesto za kačenje posuđa.

mali stan sa trpezarijom, uređenje trpezarije

Leptir sto

Ovakva forma stola je vjerovatno  najpopularnije rješenje za male stanove. Mali sto se u osnovi  lako proširuje podizanjem krila. Na slici iznad je sto dužine 74 i širine 80 cm sa spuštenim krilima, i širine do 138 cm kada su krila skroz raširena.

dizajnidom18

Zidni sto
Ovo je sto koji se nakon upotrebe može  sklopiti uz zid. Uglavnom je u obliku pravougaonika .

Oglasi