Sto dana nakon masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Miljana Kecmanović, majka masovnog ubice Koste Kecmanovića, ponovo je na posao docenta na Biološkom fakultetu u Beogradu. Uprkos svojoj ličnoj tragediji, Republika izvještava da vjerno ide na posao svaki dan kako bi ispunila svoje akademske obaveze i komunicirala sa studentima. Međutim, poznavaoci Miljaninog ponašanja tvrde da je ona doživjela značajnu promjenu, jer ju je teret strašnog zločina njenog sina vidno ostario. U međuvremenu, porodice poginule i povrijeđene djece, kao i pokojni školski čuvar Dragan Vlahović i nastavnica istorije Tatjana Stevanović, zamjeraju joj što je nastavila normalan život i što se aktivno uključila u njen rad.

 

Ožalošćeni roditelji ubijene djece duboko su uznemireni i povrijeđeni pokušajem Kostine majke da oslobodi sina od strašnih zločina. Još više su bili šokirani kada su otkrili da je sa kćerkom pokušala da pobkegne iz Srbije, odnkevši sa sobom imovinu i novac. Uprkos stalnoj agoniji i bolu koji roditelji trpe, nesposobni da odmaknu od tragedije, Kostina majka nastavlja svoj život i posao kao da njen sin nije masovni ubica. Kostin otac neumorno i besramno nastoji da uz pomoć advokata izdejstvuje puštanje svog sina iz psihijatrijske bolnice, tvrdeći da je pritvor nezakonit. Međutim, i pored činjenice da Kosta nije ni pravno ni psihički odgovoran za svoje postupke, jedan od roditelja žrtava je potvrdio da je Kosta odgovoran za ubistva 3. maja, koristeći vatreno oružje svog oca. Ovu informaciju provjerio je Kecmanovićev primarni mentor, dekan Biološkog fakulteta.

 

Profesor dr Ljubiša Stanisavljević saopštio je na portalu Republika.rs da se docent dr Miljana Kecmanović nakon bolovanja vratila na posao i da je u mogućnosti da nastavi da ispunjava obaveze iz ugovora o radu. Jučer je naš portal objavio snimak Miljane Kecmanović, snimljene u večernjim satima kada je nakon posla stigla u svoj stan u centru grada. Naš fotoreporter je dokumentovao i njen odlazak iz zgrade sa dvije torbe, nakon čega je uslijedila odlazak crvenim automobilom u nepoznatom pravcu. Evidentno je da je Miljana hodala pognute glave, vjerovatno pokušavajući da ne privuče pažnju, i bez osmijeha na licu.

Oglasi