Nezapamćena tragedija koja se desila 3. maja i koja je pogodila kako Srbiju tako i cijeli region još je glavna tema svih medija. Ovaj masakr se desio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar , a niko ne može da shvati šta je to navelo ovog 13- godišnjeg dječaka Kostu kecmanović da uzme pištolj i usmrti 9 osoba.

 

U meidjima se spominje da je u pitanju vršnjačko nasilje kojem je bio izložen Kosta, a neki ljudi misle da kada djeca povrijede drugu djecu, to je zato što imaju problem u mozgu ili zato što se njihovi roditelji nisu dobro brinuli o njima ili ih zapostavljali. Majka ubijene devojčice skupila je snage i napisala je veliku poruku na društvenim mrežama u kojoj je molila Kostine roditelje da se izvine.

 

Nina je napisala poruku da ona i njen suprug ne misle da je pravosudni sistem pravedan, ali i dalje vjeruju u istinoljubivost i ljubaznost prema drugima. Ona je takošer rekla da je odjeljenje koje je išla njena kćerka zajedno sa Kostom bilo izuzetno i u njemu su bili samo odlični učenici ali i sjajne osobe koji su Kostu prihvatile još od prvog dana čak je s njima išao na kamp u Francuskoj. Djeci je tada bilo sumnjivo što je Kosta svih 7 dana koliko je bio tamo spavao sklupčan na fotelji, umjesto da spava na krevetu kao i sva djeca. Tada je već bio znak da mu je potrebna pomoć stručnih lica. Nina je rekla i da će se do kraja života boriti da sazna zašto roditelji nisu pomogli Koasti a mogli su , i zašto ga je otac vodio u streljanu umjesto na časove umjetnosti.