U emisiji “Kec u jedanaest” kanala K1, Boško Jakovljević je intervjuisao Suzanu Stanković, majku dječaka koji je tragično izgubio život u masakru u Ribnikaru.

Gospođa Stanković Čikić je otkrila da je novembar određen kao mjesec u čast sjećanja na njenog talentovanog sina. Muzička škola Josip Slavenski održat će koncert 28. novembra u 20 sati. u Zadužbini Ilije M. Kolarca u njegovu čast. Uz to, Suzana je ispričala da joj ljubav prema sinu daje snagu. Često razgovara s njegovom fotografijom i pronašla je duboko dirljivo pismo na njegovoj grobnici.

Gledajući njegovu fotografiju, Suzana Stanković mu promrmlja: “Ti i ja, mi smo nesalomivi tim.” Intenzitet ovog osjećaja je opipljiv. Dok je još bio živ, jasno je dala do znanja da je uvijek tu za njega, spremna da pruži podršku svakom cilju u koji vjeruje ili za koji je pokazao interesovanje. Vidjevši njegov osmeh i zadovoljstvo donelo joj je ogromnu radost, i nije bilo granica za ono što bila je voljna učiniti za njega. Znala je da on ima snove i nastavlja da ih njeguje čak i sada, dugo nakon njegove tragične smrti. Pismo koje je otkrila samo jača njenu odlučnost da poštuje njegovo sjećanje i naslijeđe.

Brojna djeca iz cijelog svijeta su mi se obratila putem poruka i pisama, dijeleći kako je moj sin postao izvor ohrabrenja za njih da teže akademskoj izvrsnosti i da se uključe u vannastavne aktivnosti. Obilazeći njegov grob, naišao sam na pismo koje je napisala osamnaestogodišnja djevojka iz Mađarske. U svom pismu je rekla: “Potrudila sam se, ali nije bilo uspešno. Nakon što sam upoznala vašeg sina, počela sam više da radim. Tokom leta sam volontirala u vrtiću.” Djevojka je detaljnije opisala svoje poduhvate i poduhvate. Iako moj sin više nije s nama, on nastavlja da inspiriše djecu da žive život sa svrhom. Kao dječakovoj majci, moji javni nastupi nisu čin hrabrosti, već izraz moje ljubavi prema sinu.