Dino Merlin će u novembru imati do četiri koncerta u Beogradskoj areni, uprkos nedavnoj peticiji kojom se traži zabrana ulaska u Srbiju. Polemiku je dodala i pjevačica Maja Nikolić, koja je tokom gostovanja u emisiji “Info dan” na televiziji Informer iznijela negativno mišljenje o kolegi.

 

“Sramota me je u ime svih nas. Mislim da je najneobrazovaniji sloj našeg društva kupio karte za te koncerte. Umjesto da svi potpišemo peticiju da mu se zabrani ulazak u Srbiju, mi dopuštamo da takva nakaradna zvijezda puni našu Arenu”, rekla je Maja pa dodala:

 

“Čovjek je prije svega pljunuo na sebe i na svoje izjave, Merlin prvi nema dostojanstvo čim dolazi ovdje, a otvoreno je pozivao na ubijanje Srba. Nijedan umjetnik ne smije biti obojen mržnjom, iako smatram da on i nije umjetnik, jer je posao našao tek s hitovima koje je napisao za Vesnu Zmijanac i Cecu Ražnatović. Najveće srpske estradne zvijezde. Ne mogu shvatiti koga mi veličamo, jedan običan odron koji, podsjetimo, je gadljiv na Srbe, ali ne i na srpske pare.”

 

Još jedan muzičar iz Srbije, Aleksandar Stanimirović iz Amadeus benda, je protiv Merlinovih koncerata u Beogradu, što je Maja u istoj emisiji prokomentirala: “Čula sam izjave Ace Amadeusa da bi se Merlin trebao ispričati u Dnevniku 2, i mogu reći da sam ponosna što ima i nas s nacionalnom sviješću i dostojanstvom, koji se gnušamo ratnohušačkih i sramotnih izjava ovakvih ološa. Ja bih njega pustila da pjeva u Srbiji, ali da prethodno ode u Hram svetog Save, prekrsti se tri puta, pokaže tri prsta i kaže: “Ja volim Srbiju”. I tada bih dobro razmislila”.

 

Oglasi