Muža Anđelke Prpić,  često bi zadirkivali zbog trenutne zaljubljenosti u glumicu. Ove šale potiču iz činjenice da lijepa Anđa nije bila dugo u vezi sa Markom prije nego što je pristala da ima djete sa njim. Prije nekoliko mjeseci rodilo se nježno i voljeno dijete. Prije rođenja Anđelka je bila pod velikim pritiskom medija i javnosti. Mnogima je smetalo što je glumica započela romansu sa najbližim prijateljem bivšeg supruga, muškarcem koji je prisustvovao njihovom venčanju i pojavio se na fotografijama sa vjenčanja. Vijest o trudnoći samo je pogoršala situaciju, a mjesecima se neprestano izvještavalo o dramskoj umjetnici i njenom nepredvidivom ponašanju. Među najoštrijim kritičarima bili su korisnici Instagrama, od kojih neki nisu pokazivali milost prema Anđi.

 

Tokom nedavne diskusije, osvrnula se na cjelokupnu situaciju, ulogu javnih ličnosti u društvu i značaj slobode izražavanja. Naglasila je da se njena sposobnost da se odupre negativnom uticaju ponašanja drugih poboljšala zbog terapije, napornog rada i napora za lični razvoj. Iako priznaje da povrijedni komentari ipak mogu donekle utjecati na nju, stekla je vještinu da spriječi njihovo miješanje u njeno funkcioniranje ili donošenje odluka. Anđelka, koja se suočavala sa značajnim izazovima u prošlosti, dijeli pozitivne novosti sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, koji odgovaraju s velikim entuzijazmom. Uprkos tome što je nedavno po drugi put postala majka kćerke po imenu Čarna, koja je postala centar njenog svijeta, najomiljenija i najkarizmatičnija glumica ove industrije i dalje uspjeva da daje prioritet svom društvenom životu.

 

Nedavno je učestvovala na 51. filmskom festivalu u Sopotu, koji je imao temu “U slavu reda – Za film i slobodu”. Cilj festivala, poznatog kao “Sofest”, bio je prikazivanje srpskih filmova i manjinskih koprodukcija iz prethodne godine. Ukupno je prikazano 37 filmova, od kojih je 21 film konkurirao za nagrade, uključujući tri manjinske koprodukcije. Vrhunac festivala petog dana bilo je prikazivanje filma „Ala je lep ovaj svet“, gdje je Anđa igrala glavnu ulogu. Film je naišao na topao odziv publike, što se dodatno potvrdilo tokom festivala. Tom prilikom Anđelka Prpić dobila je uzbudljivu vijest.