LUKSUZNO ODMARALIŠTE NA DRVETU – najskuplja kuća nad zemljom

Nekoliko sati vožnje od Londona, u šumama Dorseta, stolar Gaj Malison je napravio je svoje luksuzno odmaralište izdignuto iznad tla i zaštićeno hrastovim drvećem…

8a

Woodsman Treehouse stoji 150.000 funti i bilo je potrebno 5 mjeseci za njeno kompletiranje, dok se njen dizajn mijenjao tokom procesa izgradnje. Malison i njegova ekipa su preuzeli sve estetske vrijednosti imanja i drveća koje se na njemu nalazi, kreiravši fasadu kuće od stabla pitomog kestena i hrastovih letvi. Kuća na drvetu je izgrađena pomoću lokalnih materijala i putem procesa koji su težili ka tome da se prirodni ekosistem održi netaknutim.

9a

“Mi ne želimo da diramo i uništavamo drveće, Dozvoljavajući kišnici da otiče dole ka potocima i životinjskom svijetu, da putuje i kreće se svojim normalnim putem, tako da smo potpuno sačuvali delikatni ekosistem hrastovog drveća,” objasnio je Malison. “Nismo uznemiravali drveće i postavljali velike količine teškog tovara na njega, niti smo bilo šta fiksirali na njegova stabla i grane. Mi verujemo da drveće raste u skladu sa svojim okruženjem i kao takvo mora biti ostavljeno na miru.”

12a

 

Kuća na drvetu u kojoj može da boravi dvoje ljudi je prepuna svog savremenog luksuza i komfora koji se može pronaći u hotelu.Prostor je opremljen i prozorima na podu kako bi se omogućio pogled na potok koji se nalazi ispod, a spavaća soba sadrži plafonsko otvaranje koje pruža idealan pogled na krošnje. Najkraće rečeno, svaki prozor na kući je postavljen kako bi osigurao čovjekovo jedinstvo sa prirodom, pa čak i ako je u zatvorenom prostoru.

11a

Ova kuća na drvetu, svrstana u nevjerovatne prostore Velike Britanije,i nedavno je omogućena za iznajmljivanje, sa cjenam od 620 funti za minimum dva noćenja.

Oglasi