Prošle nedelje, Ljubici J., 37-godišnjoj samohranoj majci, dogodio se srceparajući incident tokom svog godišnjeg odmora na zadivljujućoj plaži Nea Flogita na Halkidikiju, u Grčkoj. Nije ni znala da će njen nevini čin uživanja u kolačićima, koje nije kupila na plaži, dovesti do toga da bude nasilno protjerana iz pansiona u kojem su ona i njeno dvoje male djece odsjeli. Ovaj šokantan preokret ostavio je Ljubicu potpuno zbunjenu i obeshrabrenu, što ju je navelo da potraži utjehu i svoje mučno iskustvo podijeli na popularnoj Fejsbuk grupi na kojoj srpski turisti razmjenjuju svoje priče o odmoru u Grčkoj.

 

Nakon Ljubicinog statusa, platforme društvenih mreža bile su preplavljene izvještajima o vlasnicima grčkih restorana koji primjenjuju nove propise, što je izazvalo negodovanje turista. Ovi propisi, kada su se primjenjivali, rezultirali su nezadovoljstvom posjetitelja i izazvali negativne odgovore. Nedavno je Ljubica, samohrana majka koja brine o dvoje djece, desetogodišnjem Marku i petogodišnjoj Dunji, donjela odluku da svoj odmor provede u očaravajućem ljetovalištu Nea Flogita, smještenom u srcu Halkidikija. poluotok. Nisu znali da će njihov boravak u lokalnom pansionu dobiti neočekivani zaokret, jer je vlasnik iznenada zahtijevao da napuste plažu i smještaj, pozivajući se na navode o neurednosti. U iskrenom intervjuu za Novu, Ljubica je ispričala kako im je “bezosjećajni Grk” efektivno upropastio dugo očekivani porodični odmor. Ljubica je istakla: „Svake godine idemo na ljetovanje, ali nikada se nismo zatekli u ovako tegobnoj situaciji. Odabrali smo pansion koji nam je obezbijedio doručak i večeru, a za ručak smo se pobrinuli ili večerali na plaža ili istraživanje obližnjeg grada.

 

Ponekad kupujemo hranu u gradu i jedemo je u hotelu. Jednog dana smo naišli na scenu koja je ličila na scenu iz horor filma. Ljubika je jasno izrazila svoje negodovanje, rekavši:

„Radije bih izdržati slomljenu ruku nego prihvatiti te kolačiće od djece.” Događaji su se odvijali ovako: Kako djeca nisu sve pojela, preostalu hranu sa tanjira stavljala su u vrećicu koju smo ponijeli na plažu. Nakon kupanja, odlučio se upustiti u nešto slatko.

U tom trenutku se još jednom pojavio čovjek, ali ovoga puta bio je u pratnji vlasnice pansiona.Oni su nas prekorivali izražavajući svoje negodovanje našim ponašanjem i negativnim primjerom koji smo davali ostale goste širenjem hrane po plaži. Pitali su se da li imamo dovoljno hrane u restoranu da bismo je trebali donijeti na plažu. Izjave koje su dali su bile nevjerovatne. Na kraju su nas zamolili da pokupimo svoje stvari i napustimo njihovu plažu i pansion. Zamislite drskost!”

 

Oglasi