All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

LJEPOTE RUMUJNSKE

loading...

LJEPOTE RUMUNJSKE – malo toga većina nas zna o Rumunjskoj


Ova predivna zemlja u Evropi sadrži vrlo slikovite prirodne pejzaže, staru arhitekturu i bogatu historiju koja je jedna od ljepših na ovim prostorima. Iako joj je politička historija daleko lošija, Rumunjska danas predstavlja daleko ljepše podneblje koje osim ponekih ružnih uspomena u glavama građana ne sadrži više bilo kakve dodirne tačke s tim prohujalim vremenom.

Rumunjska je zemlja očaravajuće prirode, odlične mješavine tradicije i modernizma, razvojna uzdanica balkanskog poluotoka, ali i nevjerojatno dobra turistička destinacija koja pruža posebno dobre aranžmane koji vas po vrlo niskim cijenama mogu odvesti na dvodnevni shopping u blizini granice ili na možda neku od idealnih lokacija oplemenjenih izvanrednim tradicionalnim dodirima ili seoskim ambijentima.

Glavni grad Rumunjske predstavlja pravi urbani centar ove zemlje, ali i regije, te posjeduje moderni dizajn koji se neraskidivo vezao dobrim urbanističkim planom sa historijskim dijelovima i kulturnim spomen obilježjima i arhitekturom starog Bukurešta.

Tags: , , ,

Related posts