Lepa Lukić, srpska pjevačica nadaleko poznata po svom umjetničkom imenu, specijalizovana je za izvođenje originalnih i novokomponovanih pjesama. Rođena 16. januara 1940. godine u selu Miločaj kod Kraljeva, Lepa je rođena Lepava Mušović. Nažalost, tragedija je zadesila njenu porodicu u mladosti kada je njen otac Radisav tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je ona imala samo dvije i po godine. Njena majka Milosija je dugo živjela i preminula je 2007. godine u 94. godini, dok je njen stariji brat Ratko nažalost preminuo 2006. godine.

 

Odrastajući u siromaštvu, Lepa i njena porodica često su ostajali bez hrane. Za razliku od svog mirnog brata Ratka, Lepa je bila nestašna i često je upadala u nevolje. Kada je imala deset godina, Lepa je preuzela sve kućne poslove da bi pomagala majci, koja je morala da radi van kuće. Uprkos tome što je ostvarila mnoge svoje snove, Lepa se susrela sa zdravstvenim problemima koji su joj ometali mogućnost rađanja djece. Lepa je 2010. godine, dok je bila u rijalitiju “Veliki brat”, dobila zadatak da brine o lutki. Nakon obavljenog zadatka, svi učesnici su morali da vrate svoje lutke, što je za Lepu bilo teško iskustvo. Ipak, razvila je duboku ljubav prema djeci svog pokojnog brata, koju smatra svojim, i povremeno im zavidi. Uprkos tome što je održavala prijateljske odnose sa svojim kolegama, bila je duboko pogođena namjernim provokacijama njenog dugogodišnjeg prijatelja Ere Ojdanića.

 

Lepa je odlučno izrazila namjeru da podnese tužbu protiv njega ukoliko se javno ne izvini. Godine 2011. učestvovala je u rijalitiju “Dvor”, a kasnije 2015. godine pridružila se “Farmi”. Čvrsto vjeruje da je razlog njenog uspjeha to što su ljudi i dalje zaintrigirani njome i nastavljaju da je traže. Konzistentno daje izvanredne nastupe kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou, a njena vokalna sposobnost ostaje ista kao što je bila na početku njene karijere.