Karolina Olson, mlada djevojka porijeklom iz Švedske, susrela se sa zaista izuzetnim događajem u svom životu koji bi se lako mogao zamijeniti za djelo koje se dešava samo u filmovima. Živjeći sa roditeljima, Karolinin život je bio naizgled običan sve do dana kada se vratila kući iz škole i slučajno naletjela na pločnik, udarivši pritom glavom. Iako je zadobila povredu glave, činilo se da je zaliječila u roku od nekoliko dana, a Karolina je nastavila svoju uobičajenu rutinu.

 

Tek godinama kasnije, nakon što je djevojčica napunila 14 godina, počela je da se žali na zubobolju. Porodica joj je dala lijekove i poslala je u krevet, ne sluteći da će zaspati i probuditi se do svoje 32 godine. Kada su roditelji sutradan pokušali da je probude, nisu uspjeli i u nevjerici su pozvali doktora. Ljekar je proveo nekoliko dana pored djevojčice istražuvajući je.

 

Djevojčica je izgledala i živa i mrtva u isto vrijeme, a ono što je još začuđujuće je da joj, uprkos tome što je šest godina provela u dubokom snu, kosa i nokti nisu rasli, a nije smršala. Doktori su pokušali da je ožive pomoću električnih šokova dok je bila u bolnici, ali njihovi napori su bili neuspješni, pa je na kraju vraćena kući. Djevojčici je dijagnosticirana vrsta paralize koja je povezana sa demencijom, a roditelji su je održavali dijetom od mlijeka i šećera tokom dugog sna. Karolinino tijelo nije bilo u stanju da se kreće, ali je i dalje imala emocionalne reakcije na okolinu, o čemu svjedoče njene suze nakon bratove smrti. Nakon više od tri decenije, služavka je otkrila Karolinu kako puzi po zemlji, bez ikakvog sjećanja na svoju prošlost. Karolina je utonula u dubok san sa 14 godina, a nakon buđenja, ostarila je do 46 godina, ali je izgledala mnogo mlađa.

 

Oglasi