LAMPE KOJE STVARAJU ILUZIJU POKRETA – kolekciju skulpturalnih komada osvjetljenja koji se poigravaju s iluzijom pokreta, percepcije i balansiraju negdje između realnosti i fantazije


Studio Child kreirao je seriju svjetlećih sfera koje djeluju kao da se kotrljaju i kližu sa vrha oblih i kosih postolja i uhvaćene su na točki izvanrednog balansa kao da su zamrznute u vremenu. Kada se promatraju iz drugačijih kutova, lampe djeluju kao da mijenjaju oblik, stvarajući stvaran trodimenzionalni efekt koji stvara osjećaj iščekivanja i neizvjesnosti.

Ovaj projekt se oslanja na opsegu referenci matafizičkih slika, sve do arhitektonskih krajolika čuvenog Alda Rossija. Dvosmislena skala i dopadljiva silueta ovih komada pružaju im arhitektonsku kvalitetu, dok je jedna od središnjih inspiracija za ovu kolekciju bio vizualni jezik ravnatelja kazališta Roberta Wilsona, njegov pristup pokretu i miru, momentu i beskonačnosti. Projekt poziva gledatelja da zastane i reflektira se svojom percepcijom vremena unutar fizičkog okruženja.

Oglasi