“KUĆA U KUĆI” – NEOBIČAN IZGLED JEDNOG DOMA – postoji trenutak kada kuća postane dom: kada vas osvoji svojom prijatnom atmosferom, interesantnim izgledom ili praktičnim rasporedom


“Kuća u kući” je jedan neobičan projekat arhitektonskog biroa “Marc Koehler Architects” koji je prvobitno bio zamišljen kao investicija za Markovu majku.


Ali, zbog interesantnog dizajna kuće koji ju je opčinio, majka arhitekte je odlučila da je zadrži i pretvori u svoj novi dom, slikarski atelje te kućnu kancelariju.


Zanimljivo ime “Kuća u kući” duguje svojoj dualnoj prirodi i funkciji – zaseban ulaz i prostor za kancelariju smješten je unutar privatnog dijela kuće, a nesvakidašnja spoljašnjost dovoljna je najava da se u unutrašnjosti skriva nešto posebno.


Prostorn raspored kuće nastao je kombinovanjem 3 zatvorena volumena različitih namjena i zajedničkih prostorija između njih. Zajedničke prostorije formirane su upravo zidovima i plafonima tih zatvorenih volumena. Tako se u spiralnom nizu naizmenično redaju privatne i otvorene prostorije.