All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KUĆA KOJA BILJNU VEGETACIJU STAVLJA U PRVI PLAN

loading...

KUĆA KOJA BILJNU VEGETACIJU STAVLJA U PRVI PLAN – zahvaljujući vlasnikovoj ljubavi prema bilju vegetacija ovdje naprosto cvjeta


Okruženje ove kuće koja se nalazi na Murteru, karakterišu dvije tipične situacije: kuća za tržište koja ide u visinu, po principu sagradi što više apartmana, sa zapadne strane i pseudotradicionalna raskošna vila sa bazenom sa istočne strane. Pogledajte kako je upravo ovaj problem riješen bogatom vegetacijom!


Uska i duga parcela od 1.215 kvadrata definisala je i samu formu objekta, a ljubav vlasnika prema egzotičnom bilju dala je projektantima u birou Dva Arhitekta ideju da na taj način riješe problem kontaktne zone sa susjednim građevinama i naprave svijet za sebe.

kuća sa bogatom vegetacijom
Arhitektura u prvi plan stavlja vrtove i bazen, udaljavajući se se na taj način od neinspirativnog komšiluka. Odabir hortikulture snažno definiše ovaj projekat i u takvim okolnostima arhitektura prepušta centralno mjesto (poziciju) vegetaciji. Forma kuće je elementarna: ona je proiztekla iz inicijalnog dijagrama a zatim je minimalno dorađena.

Tags: , , ,

Related posts