KUĆA IZ BAJKE: Pogledajte kako izgleda ovaj divan dom od samo 3.600 eura!

U samo četri mjeseca intenzivnog rada i izgradnje, ovaj eko-dom dobio je svoj konačan bajkovit oblik. Upravo njegov izgled je to što je privuklo mnogo ljudi širom svijeta, turiste, ljubitelje fantastike kao i razne novinare i medije. Ovaj dom je ima budžet od samo 3.000 funti što je 3.600 eura. Uz taj budžet uspjeo se napraviti jedan unikatan dom kojeg će odmah prepoznati ljubitelji ”hobita” i ”Gospodara prstenova”.

Vlasnik ovog predivnog eko-doma jeste jedan bračni par sa svojom djecom. Na ideju za igradu ovog doma sjedio se ovaj 32-godišnjak koji nikada nije ima susret sa obradom drveta niti bilo kakvim dizajnom ili arhitekturom. Uprkos svemu tome, uspjeo je izgraditi ovaj dom uz pomoć materijala koje je skupio iz prirode.

Ovaj mali dom nalazi se u Walesu i postao je prava atrakcija za veoma mali vremenski period. Dale, vlasnik ovog doma zajedno sa svojom ženom je rekao da mu je drago što njegov dom služi kao primjer da i bez iskustva, mnogo novca možete napraviti nešto zanimljivo i unikatno.

 

Oglasi