PORED PREVIŠE HEMIKALIJA I DETERDŽENATA VEĆINA DOMAĆICA JE IZGUBLJENA ŠTA KUPITI ZA ČIŠĆENJE DOMA.

Opće je poznato da se kuća može čistiti sirćetom, te da je efikasnost sirćeta odlična kod održavanja higijene doma, veša i uređaja.
Ipak, jako mali broj ljudi se odluči na čišćenje doma sirćetom radi jakog mirisa, a time pravi veliku grešku jer upotrebljava kupovne deterdžente koji su štetni po zdravlje.

Kako biste prikrili jak miris sirćeta i ujedno domu dali svježinu, predlažemo da iskoristite eterična ulja, aromatično bilje i citrusno voće za čišćenje. Birajte eterična ulja bolje kvalitete radi veće efikasnosti. Ne zaboravite da eterična ulja možete korisiti i u difuzorima zraka, koji imaju poseban uticaj na zdravlje i raspoloženje.

Kore od citrusnog voća i začinsko bilje, poput ruzmarina, te iglice bora, kada se stave u sirće, stvaraju mirišljavo sredstvo za čišćenje koje osvježava prostor i prikriva kiselkast miris sirćeta, tako da ćete ovu fantastičnu namirnicu moći i dalje da koristite u higijenske svrhe.

Sredstvo za čišćenje svih površina možete pripremiti i prije samo čišćenja, dok one sa citrusnim voćem i ranije. Priprema sredstva za čišćenje je sljedeće, uzmite tegle ili staklene boce, dodjate sastoje tipa citrusa ili borovih iglica, ruzmarin, nalite sirće i ostavite tako zatvorene da odstroje 24h. Sutradan procijedite, uspite u posudu sad stricaljkom i spremni ste za čišćenje svih površina u vašem domu.