Njena tragična sudbina i jeziva smrt se i danas često pominje a sjećaju je se i njene kolege. Od trenutka kada je Ksenija Pajčin stupila na scenu i u  našu glazbenu industriju, osvajala je publiku neospornim talentom za ples. Upravo je njezina primamljiva ljepota isprva otvorila put za njezin ulazak u svijet glazbe. Svaka pjesma koju je objavila hvalila se intrigantnim i zagonetnim tekstovima, upotpunjenim zadivljujućim glazbenim spotovima. Međutim, oni koji su je blisko poznavali potvrđuju njezinu duboku emocionalnu dubinu, koja je duboko odjeknula u njezinim iskrenim baladama.

 

Ksenija Pajčin tijekom srednjoškolskih godina plijenila je pažnju svih dječaka svojim iznimnim talentom i zanosnom pojavom upuštajući se u svijet plesa. Titulu njezine prve ljubavi nosio je, kaže, Zvezdan Slavinić, sin košarkaške legende Moke Slavnića, koji joj je najteže slomio srce. Osim toga, spomenula je da je njezin nedostatak romantike često dovodio do problema u vezi. Ksenija, iza koje je burna medijska karijera, osvrnula se na svoja dosadašnja ljubavna iskustva. Njezina prva ljubav, Zvezdan, zauzima posebno mjesto u njezinom sjećanju, no njihov je raskid nedvojbeno bio najteži s kojim se suočila. Što se ljubavi tiče, Ksenija za sebe kaže da je strastvena, da nije posesivna ni romantična, a nipošto nije ljubomorna. Inzistira na tome da nije manipulator osim ako joj to netko ne dopusti, ali radije ne ulazi u pretjerane razgovore. Prema njenom mišljenju, ako je partner istinski voli, razumjet će je bez potrebe za opširnom komunikacijom. No, kada dođe do prekida, Ksenija je, priznaje, posegnula za humorom, zaigrano govoreći bivšem dečku da je ostavi na miru nazivajući ga majmunom. Unatoč svom bezbrižnom pristupu, ona priznaje složenost veza, posebno nelagodu koju muškarci osjećaju kad se suoče s njezinom autentičnošću bez pardona. Upravo zato Ksenija ističe važnost okruženja pravim ljudima. Općenito, priznaje da je vrlo emotivna i sklona patnji.

Nebojša Tubić Žabac, poznati playboy koji je ostavio trag slomljenih srca devedesetih, svojedobno je iznio saznanja o svojoj vezi s pokojnom Ksenijom Pajčin. Nakon što mi se Doris Dragović obratila tražeći savjet o svojim ljubavnim mukama, odlučile smo zajedno popiti piće. U mom malo pijanom stanju, pitala je može li mi odmoriti u krilu. Otkrila je da ju je dečko fizički zlostavljao, uzrokujući joj bol i patnju. Kao rezultat toga, zbližili smo se i započeli godinu i pol druženja. Doris je bila ljubazna i ležerna, za razliku od Ksenije Pajčin, koja je posjedovala divlju i neukrotivu ljepotu nalik lutki. No Ksenija se pokazala nepredvidivom i nestalnom u ponašanju. Poput divljeg konja, oscilirala bi između trenutaka velike ljubavi i iznenadnih izljeva ludila, na kraju me ostavljajući zbog nekog drugog. U vrijeme naše veze Doris je bila još mlada, a ja sam imao 32 godine. Krajem 2005. Ksenija je uplovila u romantičnu vezu s Ivicom Dragutinovićem, nogometnim reprezentativcem koji se afirmirao na španjolskoj klupskoj sceni. No, Ivica je zbog bračnog statusa i dvoje djece s nevjenčanom suprugom Selin njihovu vezu odlučio držati u tajnosti. Kseniju su duboko pogodili njegovi postupci i tajnovitost oko njihove romanse. Nedugo nakon toga, mediji su se počeli baviti nagađanjima o njezinoj ljubavnoj vezi s folk pjevačem Acom Lukasom. U intervjuu za “Story” 2006. Ksenija je razjasnila njihov blizak odnos i istaknula svoju ulogu u njegovom čuvanju od zlonamjernih pojedinaca. U svojoj nedavno objavljenoj autobiografskoj knjizi pod naslovom “Ovo sam ja”, Lukas je otkrio zamršenost svoje tajne veze.

Cijelu godinu smo dijelili život pod istim krovom. Naša veza bila je ispunjena intenzivnim emocijama i autentičnošću. Ono što je Kseniju izdvajalo od ostalih žena s kojima sam bio je to što nikada nije pokušala promijeniti mene. Kad bih je slikao, opisao bih je kao dobrodušnu osobu. Posjedovala je neosporivu ljepotu, ali činilo se da nesreća tinja u njoj. Nesigurnost je pratila svaki njezin korak, zbog čega je dane provodila kod kuće, zadubljena u novine i televiziju. Često bi se pitala zašto su drugi postigli uspjeh dok je ona stagnirala, unatoč vlastitim naporima”, rekao je Lukas. Novine su iznijele razne tvrdnje o Kseniji, uključujući lažne optužbe da je duboko ukorijenjena u ovisnosti o drogama. Međutim, važno je napomenuti da je Ksenia posjedovala izuzetnu ljepotu i snagu, zračeći vitalnošću. Njezina predanost svakodnevnom treningu dodatno je pokazala njezinu predanost održavanju zdravog načina života. Osim toga, Aca Lukas je priznao da je molio Kseniju da njihovu vezu drži u tajnosti zbog njegovog dugog braka sa drugom suprugom Natašom. Kseniji sam uputio jednu jedinu molbu – da naš odnos bude tajan od medija, i ona je taj zahtjev uvažila. Biti viđen s Ksenijom Pajčin bila je priželjkivana želja svakog muškarca. Međutim, ono što mi je bilo najvažnije bilo je da mogu svaki dan provoditi vrijeme zajedno, a ne biti na naslovnim stranicama novina. Nadalje, Aca je otkrio na koji je način žena došla do otkrića afere u koju je umiješana Ksenija.

 

Dok sam nastupao na terasi u Sutomoru, zastao sam da sastavim poruku Kseniji. U ovoj poruci opisao sam radnje u koje ćemo se zajedno uključiti. Odjednom me kolega prekinuo u razmišljanju, upozorivši me da je pauza gotova. Žurno sam poslao poruku i nastavio s nastupom uz dugotrajnu misao: “Nisam baš…” Nakon što sam odsvirao pjesmu, provjerio sam telefon i otkrio mnoštvo poruka s istog broja. Na moje iznenađenje, poruku namijenjenu Kseniji primila je moja druga supruga Nataša. Odmah je odgovorila nizom poruka prepunih  psovki. Tijekom ljeta 2008. godine doživjela je lijepu romansu s nogometašem Predragom Perišićem, nakon koje je uslijedila burna veza s manekenom Filipom Kapisodom. Njihova ljubavna veza završila je u proljeće 2009., neposredno prije nego što je on ušao u Big Brother kuću. Upravo u toj pauzi Ksenija je otvoreno pričala o svojoj prošloj vezi s oženjenim muškarcem, priznavši njihovu aferu od prije desetak godina. Godine 2000. bio sam u emotivnoj vezi s jednom osobom iz Crne Gore koja je bila otprilike mojih godina. Bez mog znanja, bio je oženjen, a nakon što sam otkrila tu činjenicu, doživjela sam intenzivno grižnju savjesti. Bilo je moje osobno uvjerenje da izbjegavam nanošenje bilo kakve štete braku, što me navelo da brzo prekinem vezu. Nakon što sam postala svjesna njegovog bračnog statusa, odlučila sam prekinuti vezu, unatoč boli koju mi ​​je prouzročila. Nadalje, istaknula je kako se Filip Kapisoda, unatoč deset godina mlađoj mladosti, ističe kao jedina osoba koja ju iskreno voli.

Ksenija je Filipu izrazila duboku naklonost priznavši njihovu povezanost kao srodnih duša. Njegovala je njihovo razumijevanje i svesrdnu ljubav, ne sluteći pogibeljne posljedice koje će proizaći iz njihovog pomirenja krajem 2009. godine. U prvim mjesecima 2010. Ksenija i Filip doživjeli su sudar automobila dok su bili na putu prema njezinom skloništu u Lisoviću. Taj je incident uvelike shvaćen kao Filipov potencijalni pokušaj ubojstva. No, tek dva mjeseca kasnije, 16. ožujka, ostvario je svoj zlokobni plan i tragično okončao Ksenijin život. Nakon samoubojstva, uputio ju je da vječni smiraj nađe na Novom groblju u Beogradu. Tijekom sprovoda, dok se bijeli lijes spuštao u zemlju, iznenadan i iznenađujući prizor ukazao se pred ožalošćenima: bijela golubica izašla je iz Ksenijinog počivališta, praćena očaravajućim melodijama “Bolera”, ostavljajući prisutne duboko zapanjene.

Oglasi