Približilo nam je se najljepše godišnje doba a to je svakako proljeće. Naime, iako je zbog globalnog zagrijavanja sve se poremetilo pa je tako i skoro pa nestalo proljeće i jesen pa tako sada imamo samo zimu i ljeto, međutim najviše volimo da izađemo napolje u maju kada su temperature najljepše u godini. Sa toplijim vremenom dolaze nam razne dosande bube i insekti kao što su krpelji, komarci , muhe koje nam itekako mogu da naštete.

 

Naime, ne postoji bolje provedeno vrijeme nego ono u prirodi a tamo veoma lako naletite na bube ili da vam se krpelj zalijepi za kožu. A znate li šta krpelji ne podnose? Ne vole sol, znači samo na mjesto gdje se podvukao u kožu natrljajte sa malom količinom mlade vode i soli i on će sam da izađe i nema potrebe da se vi s tim mučite.

 

S druge strane smrdi bube možete da otjerate sa ninom a porijekom je iz Indije a u sebi sadrži jako puno antibakterijskih sastava. Sve što vam je potrebno jeste rastvor ovog ulja koji ste pomiješali sa malo mlake vode. Ali kada dođe ljeto tada dolaze i komarci koje niko ne voli a mi vam danas pišemo i neke sastojke pomoću kojih ćete ih se riješiti za jedan čas. Potrebno vam je 20 cvijetova od lavande , 50 grama karanfilčića , 50 grama glicerina i 250 ml apotekarskog alkohola. Sve ove sastojke pomiješajte i čuvajte u tegli oko 4 dana a onda samo uspite u bocu sa rasprišivaćem i krenite slobodno u borbu sa dosadnim komarcima.

Oglasi