Mnogi stilistki kao i dekorateri imaju ratne trikove u svojim rukavima koje koriste stalno prilikom kreiranja divnih i interesantnih prostora.

Mi ćemo vam danas predstaviti upravo nekoliko enterijera koji su se prinašli na raznim naslovnim stranicama časopisa što se tiče teme uređenje enterijera, koje su uređivali profesionalci te ćemo vam pokazati nekoliko njihovih trikova koje oni koriste. Ispod teksta možete pronaći nekoliko primjera uređenja.

Kao primjer, ukoliko vaš prostor ima dovoljno mjesta na raspolaganju, odmicanje namještaja od direktnog kontakta sa zidom može vaš prostor dnevne sobe da učini dnevnu sobu prostorom za časkanje sa članovima porodice mnogo ugodinijim kao pristupačnijim, a sama soba će izgledati prostranije.

Kombinujte boje, ali nemojte pretjerivati. Korisno je znati da se crvena boja odlično slaže sa plavom i zlatnim nijansama ukrasa.

Sivu boju možete uvijek kombinovati sa nježnim bojama, poput krem ili nježno roze. Siva u kombinaciji sa bijelom i još jednom nijansom boje pun je pogodak. Na ovaj način dobit ćete dom uređene u skandinavskom stilu koji je dan sve popularniji.