kosta Kecmanović je dječak od 13 godina koji je postao najmlađi masovni ubica kada je 3. maja u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar sa dva pištolja usmrtio portira škole i osam svojih drugova , a ranio je još 6 i nastavnicu historije. Nakon masakra kojeg je počinio sam je nazavo policiju , rekao šta je uradio a potom izašao u dvorište škole i mirno čekao da ha uhapse. Nakon što su ga saslušali smješten je u psihijatrijsku ustanovu i radi se na njegovoj procjeni i psihičkom stanju dječaka Koste.

 

Njegov otac Vladimir Kecmanović koji je ugledni radiolog uhapšen je i određen mu je zatvor od mjesec dana a tereti se za ugrožavanje bezbjednosti jer oružje nije držao oružje na bezbjedan način. Miljana je Kostina majka i ona je također saslušana da bi se utvrdilo da li je on bio zlostavljan. Miljana je rekla da je Kosta za 1. maj bio van Beograda sa drugom i njegom majkom. Stigao je kući prije njih i nije ništa primjetila na njemu, sljedećeg dana su bili kod bake i djeda a navečer su gledali gilm.

 

Kobnog jutra je preuzela brigu o kućnim poslovima, uključujući pripremu doručka za djecu i njihovo buđenje. U međuvremenu, njen muž je krenuo na posao, a ona je odvezla kćerku u školu. Međutim, Miljana je uočila promjenu u ponašanju svog sina od početka školske godine. Kosta je počeo da se distancira i čak je zamolio sestru da napusti njihovu zajedničku sobu. Povremeno bi se obrušio na svoju majku i bio je loš u školi. Ove promjene je pripisala njegovoj adolescentskoj fazi.