Marija Šerifović, poznata pjevačica zabavne muzike, ostvarila je uspješnu karijeru isključivo na osnovu svog izuzetnog vokalnog talenta. U novije vrijeme balkanskom muzičkom scenom dominira turbo folk, ostavljajući samo nekolicinu pop pjevača sposobnih da očaraju publiku i rasprodaju koncertne prostore. Ipak, Marija Šerifović predstavlja sjajan primjer umjetnice koja je ostala vjerna svom žanru, dosljedno pružajući izvanredne performanse koje privlače ogromnu publiku, čak i na najvećim arenama i stadionima.

 

Većina Marijinih pjesama je uspješna, a ona je jedina pjevačica iz naše nacije koja je pobijedila na Evroviziji. U njenoj pobjedničkoj pjesmi Molitva se i nakon 15 godina uživa i smatra se značajnim hitom. Opšte je poznato da je Marija već duže vrijeme posvećena član žirija cijenjenog muzičkog takmičenja Zvezda Granda, a njene ocjene izazivaju veliko poštovanje.

Tokom pandemije korona virusa, Marija je odlučila da otvori svoj YouTube kanal kako bi dodatno zaradila dok su nastupi uživo i dalje bili zabranjeni. Marija u svojim spotovima prvenstveno prikazuje svoju majku Vericu, a sadržaj je zabavan i kratak. Uz jaku međusobnu vezu, pjevačičini obožavatelji posebno uživaju u klipovima u kojima Marija pokušava da pokaže svoje kuharsko umijeće, iako nije uspjela, što je izazvalo smijeh njenih obožavatelja. Osim toga, Verica je poznata po svojim izuzetnim kuharskim sposobnostima.

 

Tokom svojih mlađih godina, Verica je imala izuzetno uspješnu pjevačku karijeru, nastupajući u svjetskim razmjerama. Marija je stalno naglašavala da je njena majka njen najvatreniji zastupnik, a kao što je Verica obasipala Mariju pažnjom tokom njenog djetinjstva, Marija sada uzvraća tu podršku dok Verica uživa u penziji. Nedavno je Marija na društvenim mrežama objavila sliku iz njihovog porodičnog albuma, na kojoj su ona i Verica u kupaćim kostimima tokom jednog od zajedničkih ljetovanja.

 

Oglasi