Ova godina nije počela nimalo dobro za članove britanske kraljevske porodice. U razmaku od nepuna dva mjeseca saznalo se i da kralj Čarls ali i princza Kejt boluju od zloćudne bolesti. Nakon opsežnih nagađanja i hipoteza o dobrobiti Kate Middleton, princeza se konačno pozabavila tim pitanjem i otkrila svoju borbu s nemilosrdnom bolešću. Naime, hrabro je priznala svoju dijagnozu raka i ostaje optimistična za brzi oporavak.U siječnju je Kate Middleton bila podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena u bolnici u Londonu. Nakon zahvata vratila se u Windsor na oporavak. Nažalost, tijekom postoperativnih pregleda liječnici su otkrili neotkrivenu vrstu raka.

 

U videoporuci koju je podijelila na društvenim mrežama, Kate je otkrila da je dobivanje dijagnoze bilo značajno iznenađenje, ali da je trenutno podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji u ranoj fazi. Vrijedno je napomenuti da rak nije jedino zdravstveno stanje s kojim se Kate suočila, jer se ranije borila s drugim bolestima prije nego što joj je dijagnosticirana.

Unatoč zahtjevu princeze od Walesa za privatnošću i mirom, sva se pozornost usmjerila na nju kada su se pojavile vijesti o njezinoj dijagnozi raka i kasnijoj preventivnoj kemoterapiji, što je u konačnici dovelo do njezina odlaska iz svoje rezidencije.

Ubrzo nakon što je otkrila svoju dijagnozu raka, Kate Middleton snimljena je na fotografijama dok se ukrcavala na putovanje helikopterom zajedno sa svojim suprugom, princom Williamom.

 

Ukrcavši se helikopterom, princ i princeza od Walesa uputili su se prema svojoj ladanjskoj rezidenciji Anmer Hall koja se nalazi u Norfolku. Ovdje će uživati ​​u uskršnjim praznicima i kvalitetnom vremenu sa svojom djecom, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom.

U svjetlu srceparajuće objave da je princezi Kate dijagnosticiran rak i da je trenutno podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji, očekuje se da obitelj neće biti prisutna na nadolazećoj uskršnjoj crkvi u Windsoru. Umjesto toga, odmor će provesti u Norfolku.

Unatoč očekivanju punom nade da će se Kate vratiti svojim kraljevskim odgovornostima nakon Uskrsa, kao što je prvotno bilo predviđeno, sada je sigurno da se to neće dogoditi.

Nakon što medicinski tim dobije zeleno svjetlo, princeza će nastaviti sa svojim službenim obavezama. “Održavanje pozitivnog stava i davanje prioriteta potpunom oporavku njezini su glavni ciljevi”, izjavio je predstavnik Kensingtonske palače u petak.

 

Sjajna vila u Norfolku, odabrana kao uskršnje utočište za kraljevski par, služi kao ladanjski dom princa Williama i princeze Kate. Ovu izuzetnu nekretninu poklonila im je kao velikodušan vjenčani dar cijenjena pokojna kraljica Elizabeta II.

Od svoje izgradnje 1802. godine, zgrada je prošla kroz više obnova, a posljednja je bila 2021. Tijekom ove posljednje obnove, proračun od 1,5 milijuna funti dodijeljen je za rješavanje potrebnih ažuriranja i poboljšanja.

Nakon što je od prošlog Božića bila odsutna sa svojih kraljevskih obaveza, Kate je u petak izrazila duboke emocije dok je prenijela zahvalnost naciji za njihove “nevjerojatne poruke podrške” i njihovo “suosjećanje”.

 

Izrazila je da joj ide dobro i da stalno dobiva snagu posvećujući se aktivnostima koje potiču iscjeljenje njezina uma, tijela i duha. Iako ju je posao oduvijek neizmjerno veselio, ona željno iščekuje dan kada će moći ponovno preuzeti svoje dužnosti. Međutim, zasad joj je primarni fokus na potpunom oporavku.

Već su se pojavile kritike na račun supruga i budućeg kralja, unatoč simpatijama nacije prema princezi. Općenito je mišljenje da je trebao stajati uz nju i pružiti joj podršku tijekom teškog zadatka priopćavanja tako poraznih vijesti. Video jasno prikazuje njezinu snagu i ranjivost, zbog čega je Vilijamova prisutnost nedvojbeno blagotvorna.

Oglasi