KATAR GRADI HOTELE KOJI PLUTAJU – vrhunski projekat kojeg rado isčekujemo!

Nakon informacije a što je i zvanično saopšteno da će Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine, u ovoj zemlji su već počele pripreme za najveći sportski događaj koji će se desiti u istoriji ove zemlje.

Već je objavljen plan za hotel koji pluta  a koji će značajno proširiti smještajne kapacitete, a projekat je dizajniran od strane finske firme “Sigge Architects” u saradnji sa “Global Accommodation Managementom”. Ovaj hotel će biti dio serije plutajućih hotela i luksuznih stanova koji će svojom pojavom formirati novo ostrvo u blizini obale Dohe u Persijskom zalivu i moći će ugostiti čak 25.000 ljudi.

hotel koji pluta

dizajnidom7

Hoteli izgrađeni na ovom ostrvu bit će povezani za kopno čamcima i novim tranzitnim linijama, a svaki hotel pojedinačno će imati nezavisno postrojenje za preradu otpadnih voda,opremu za reciklažu smeća i  električnu centralu  . Hoteli će biti izgrađeni tako da mogu preći sa jedne lokacije na  drugu  po potrebi, tako da će se moći iskoristiti i za  mnoge druge događaje.

dizajnidom5

Plutajući hoteli se definišu kao dobro rješenje jer omogućavaju uštedu prostora, kao  i da  zaobiđu područja teško dostupna za izgradnju. Veoma sličnu ideju već je pretvorio u projekat  poznati belgijski arhitekta Kalbo Vensan.

Oglasi