– Vijest o smrti Slađane Milošević, definitivno je šokirala cijelu naciju. Preminula je od zlokobne bolesti, a ono što je interesantno je to, da se nije oglašavala po pitanju svoje dijagnoze. Danas, govorimo malo o njenom emotivnom životu.

Slađana Milošević vodila je neobičan život, ispunjen zadivljujućim umjetničkim nastojanjima. Jedno od njezinih najznačajnijih postignuća bila je poznata pjesma “Princess”, koja je pokazala njezinu nepokolebljivu odlučnost da podupre svoje principe i individualnost, čak i usprkos nedaćama izazvanim teškom bolešću. Tijekom njezina putovanja, duboka čežnja za iskrenom ljubavlju ostala je stalno prisutna.

  • Godine 2020., nakon što je vjerovala da je otkrila zadovoljstvo s muškarcem po imenu Igor, bila je izložena užasnom činu nasilja od strane njega. Zbog toga je cijeli incident iznesen pred sud na rješavanje.

Nakon napada na pjevačicu, on je u Trećem osnovnom tužiteljstvu negirao optužbe, zbog čega je kasnije pritvoren i formalno optužen za obiteljsko nasilje. Kako prenosi Kurir, on je tokom tužilaštva isticao da je njegova veza sa Slađanom bila čisto fizička, a ne emotivna, ističući da su njihovi susreti bili isključivo u intimne svrhe, što je okolnost koja je pjevača duboko pogodila.

Tijekom naših susreta, koji su bili rijetki i isključivo u intimne svrhe, ja bih joj pomagao brinući se o njenom psu i osiguravajući joj hranu. Jasno sam dao do znanja da ne želim romantičnu vezu s njom, ali ona me je molila da se upustim u čisto fizičku vezu, a ja sam, suprotno mojoj procjeni, pristao”, navodno je izjavio Igor u tom razdoblju.

U tim trenucima Slađana je bila shrvana jer nije očekivala da će čuti ovakvu izjavu.

Nakon svega što se dogodilo, nije ni čudo što se ne osjećam najbolje. Žalac ljubavne izdaje doista je ostavio traga na meni, kako se u to vrijeme izražavala Miloševićka.

Prema izvornom iskazu, Slađana je bila uključena u žestoku svađu s partnerom u kupaonici, nakon čega je bila nasilno gurnuta, a potom je pala na šalicu i perilicu rublja. Unatoč incidentu, svađa se nastavila, što je dovelo do toga da joj je partner snažno zgrabio telefon iz ruke i još jednom je gurnuo, zbog čega je pala preko kade. Kako bi sanirali ozljede, Slađana je zatražila liječničku pomoć u Urgentnom centru, gdje su joj konstatirane lakše ozljede.

Poznata po svojoj averziji prema intervjuima i javnim istupima, nedavno je nakon duže pauze prekinula šutnju, odlučivši ponajprije progovoriti o svom privatnom životu, s posebnim naglaskom na svoje zdravlje.

  • Nakon dvogodišnjeg liječenja s povremenim prekidima, moje je zdravlje i dalje nesigurno. Međutim, jedan pozitivan ishod je da se sada osjećam oslobođen tereta primanja neispravne skrbi. Nisam od onih koji zahtijevaju više od onoga što zaslužuju, ali evidentno je da u našoj zemlji postoji zabrinjavajući jaz između poželjnih i nepoželjnih. Imperativ je da uložimo značajne napore u borbu protiv rastućeg problema urbancida, budući da smo svi građani ove nacije. Cijelo vrijeme provedeno u bolnici doživljavao sam intenzivan animozitet osoblja isključivo zbog mog beogradskog porijekla. Nažalost, nisam jedini koji se susreće s takvim bezobrazlukom, neetičnim ponašanjem i nedostatkom empatije. Čini se da etika i moral nemaju mnogo značaja u sustavu obrazovanja medicine, požalila se Slađana.

Stanje koje ga pogađa naziva se Sjogrenov sindrom, bolest koja je mnogim medicinskim stručnjacima nepoznata u smislu simptoma i metoda liječenja. Često previše pojednostavljeno kao imunološki poremećaj, ovo je stanje zapravo opasno po život. Nažalost, riječ je o izuzetno teškoj bolesti koju karakteriziraju brojne promjene u imunološkom sustavu koje zahvaćaju sve tjelesne sustave.

Pjevačica, koja je riskirala izlaskom iz bolnice, istaknula je kako samo kineska tradicionalna medicina od samog početka prepoznaje holističku prirodu čovjeka, tretirajući ga kao jedinstvenu cjelinu. Zapadna medicina, pak, ovoj perspektivi pristupa samo kroz polje psihosomatike. Prepoznavanje jedinstva uma i tijela može omogućiti učinkovito liječenje.

  • Kandže bolesti su me čvrsto držale, odbijajući da me oslobode. Bilo je obeshrabrujuće svjedočiti nedostatku napretka u mom liječenju nakon dvije duge godine, zbog čega sam se stalno vraćao u bolnicu. Ponašanje većine osoblja bilo je daleko od željenog, uz njihovu apatiju, plitkoću i stalne sukobe gdje je moja stručnost kao psihoterapeuta i bivšeg studenta veterine ostala neprepoznata. Bilo je jasnog odsustva dobre volje, do te mjere da se nisam mogao sjetiti ni imena većine liječnika, osim dvojice koji se nisu predstavili. Slađana se živo prisjeća uvreda koje su joj upućivane po dolasku u bolnicu. Uz razna druga otkrića, umjetnica je otkrila i osobe u koje ima najveće povjerenje.

U području platformi društvenih medija poput Facebooka i Instagrama, često se smatra da su uspostavljeni odnosi plitki i nedovoljno duboki. Ova percepcija baca svjetlo na prevladavajuću usamljenost koju doživljavaju pojedinci u modernom dobu. Prava prijateljstva postala su sve rijetkija, budući da psihološke studije pokazuju da ljudi danas obično imaju samo jednog ili nijednog prijatelja, za razliku od 1980-ih kada su ih u prosjeku imali dvanaest. Nekoć uobičajena praksa okupljanja i sudjelovanja u razgovorima sa susjedima gotovo je nestala. Evidentno je da se naše društvo transformiralo u društvo zahvaćeno narcisoidnim poremećajem, kako je pronicljivo primijetila Slađana.

Oglasi