KAKO TO IZGLEDA U NEW YORKU: MODERAN STAMBENI PROSTOR – kuća  u Istočnom Hamptonu

Aran Construction arhitektonski studio je napravio ovu modernu stambenu jedinicu u New Yorku i dao joj ime Greentree Residence. Arhitektura i dekor ovog doma su inspirirani konstrukcijama objekata koji su bili popularni sredinom prošlog vijeka, a dizajneri su pokazali nevjerojatan umjetnički i dekorativni okus.

20a

 

Dnevna soba, trpezarija i kuhinja su ujedinjene u istom planu otvorenog prostora punog svjetlosti. Svi ormari su urađeni u bijeloj boji koja reflektira svjetlost, čineći da ova površina izgleda prostrano te pruža osjećaj dobrodošlice, dok mramorni podovi i bijeli stropovi čine nevjerojatne pozadine.

22a

 

Dnevna soba je podijeljena uz pomoć 2 velika kaminska zida prekrivena kamenom. Drugi dio izgleda vrlo toplo, udobno i gostoljubivo s prirodnim detaljima od drveta, zelenim i žutim tekstilima i obiljem polica za knjige koje ovaj prostor kao da pretvara u malu biblioteku.

moderan stambeni prostor u centru

 

Udoban namještaj, bogato istkani tepih i nešto pop artom inspiriranih detalja čine ovu površinu jako gostoljubivim postavljanjem. Prozori su smješteni na dva zida spavaće sobe a vrata u njenom dnu omogućavaju obilje svjetlosti i pružaju nevjerovatan pogled.

Kupaonica ovog kućanstva jedan je potpuno otvoren prostor, u kojem se nalazi staklena kabina za tuširanje u kojoj je smješten stakleni zid za odlaganje a koja nudi nešto više privatnosti.

21a

U eksterijeru se nalazi sve što vam je potrebno za uživanje u prirodnoj sredini – vanjska kuhinja, bazen te terasa s namještajem i kadom za kupanje.

18a