Poznata pjevačica Goca Božinovska otvoreno govori o čestim nesuglasicama koje ima sa sinom Mirkom Šijanom, koje su posledica njegovog čestog konzumiranja alkohola. Mirko je vrijedan radnik koji efikasno upravlja svojim finansijama. Uprkos mom neodobravanju njegovih navika da pije, umiruje me njegov nedostatak agresije. Kada je pozitivno raspoložen i sve ide dobro, povremeno razbija čaše, što ponekad može prerasti u tuče.

 

Bez obzira na to, on pokazuje određeni nivo samokontrole, iako vjerujem da povremeno ide predaleko. Kad god zajedno prisustvujemo zabavi, pomno pratim njegove postupke kako bih osigurala njegovu sigurnost. Međutim, kao i svaka majka, zabrinuta sam za njegovo ponašanje kada pije sam, jer brinem o mogućim posljedicama. Gocina priča se nastavlja naglašavanjem njene posvećenosti podizanju materijalno odgovorne djece, uprkos mojim naporima da im obezbijedim sve što im je potrebno. Kada sam suočena s krizom, posjedujem sposobnost da se prilagodim i istrajem, slično našim primitivnim precima. Od malih nogu sam stekla duboko razumjevanje oskudice i značaja neimanja ničega. Ovo uvjerenje je temelj mog nepokolebljivog povjerenja u svoju sposobnost da se izdržim sa samo 10 dinara.

 

Bez obzira da li posjedujem ogromno bogatstvo ili skromnu slobodu, moja vještina u snalaženju u životu ostaje nepromijenjena. U mladosti sam razvio snažan osjećaj otpornosti zbog prepreka na koje sam lično naišao. Mnogi moderni roditelji daju prioritet osiguravanju udobnosti za svoju djecu, a da im pritom ne daju osnovne vještine za samostalan rast. Iako je razumno štedjeti za neizvjesnu budućnost, nije imperativ potpuno eliminirati sve troškove. Obrazovala sam svoju decu o vrednosti svakog dinara i kako da žive odgovorno. Sada kada zarađuju svoj novac, suzdržavam se od miješanja u njihove odluke o trošenju. Kao roditelj, uvek sam spremna da ponudim smernice i pomoć, rekla je Goca.

Oglasi