Zerina Atina Kandola, poznatija kao Zerina Hećo, nedavno je pokrenula sudski postupak protiv TV voditeljke Jovane Jeremić, tvrdeći da je u svojoj emisiji indirektno sugerisala da se glumice i učesnice rijalitija bave prostitucijom. Ovaj sudski postupak izazvao je značajnu medijsku pokrivenost u Srbiji. Zerina Hećo je stekla priznanje javnosti učešćem u rijalitiju i skupila brojne pratioce na društvenim mrežama. Nasuprot tome, Jovana Jeremić je  voditeljka koja vodi popularnu emisiju na televiziji Pink.

 

Prvo ročište u ovom predmetu održano je u novembru prošle godine u Prvom osnovnom sudu u Katanićevoj. Tom ročištu je prisustvovala i Zerina sa suprugom Karlosom, dok Jovana Jeremić nije prisustvovala. Zerina je tokom saslušanja zatražila javno izvinjenje od Jovane. Tokom drugog ročišta, novinari portala “Srbija Danas” uspjeli su da lociraju Jovanu Jeremić i da sa njom razgovaraju. Jovana je odbila da daje bilo kakve komentare u vezi sa suđenjem, uz tvrdnju da Zerina nije pomenuta u jutarnjem programu i da nema valjanih razloga za tužbu. Naglasila je da osjeća da je povrijeđena optužbama i izrazila želju da se distancira od ove situacije.

 

Međutim, Zerina je na svom Instagram profilu objavila da namjerava u tužbu uključiti i dodatnu izjavu. U ovoj izjavi ona optužuje Jovanu Jeremić da svojim postupcima ostvaruje novčanu dobit i slavu. Zerina je tužbi dodala i tvrdnju o “duševnoj boli”, ističući da će novac koji bude dosuđen kao rezultat presude biti doniran u dobrotvorne svrhe. Ovaj pravni spor između poznatih ličnosti izazvao je brojne komentare i rasprave u javnosti. Mnogi su znatiželjni da vide kako će se situacija odvijati i kakvu će odluku sud na kraju donijeti. S obzirom na popularnost obje uključene strane, očekuje se da će se ovaj sudski postupak i dalje pažljivo pratiti.

 

Oglasi