U posljednjih godina mnogo pažnje se posvećuje zdravoj ishrani. Jaja su zaista dobra za vas i mogu se napraviti na mnogo različitih načina. Naime, svi znamo da su jaja prepuna proteina , a koliko ljudi vole da ih jedu za doručak pokazuje primjer jednog fitnes trenra koji je pojeo 300 komada za 10 dana.

 

Dobro je jesti zdravu hranu poput jaja, ali ne treba ih jesti previše. Jedna žena je odlučila da vidi šta bi se desilo ako bi svaki dan jela jaja i kako će to uticati na njen organizam. Odrasla je jedući jaja na različite načine, kao što su kuhana, pečena i u sendvičima sa salatom od jaja.

 

Naime, ova žena po imenu Jamie Staist odrasla je i tako naučila da se jaja koriste u raznim namirnicama poput karbonarima i salatama i drugim. Ona je apravila je eksperiment i radila je poseban test u kojem je sedmicu dana jela tvrdo kuhana jaja svaki dan. Otkrila je da joj jaja čine da se dugo osjeća sitom i da su zaista dobra kada se pomiješaju s drugom hranom kao što je kajgana , omleti, dodaci raznim salatama. Ali, nije dobro jesti previše jaja svaki dan nutricionisti predlažu da se sedmično pojede oo 7 jaja , iako su zdrava ne treba da se pretjeruje i treba jesti raznovrsnu hranu kako bi organizam bio zdrav. Volite li vi da jedete jaja? Da li ih često kombinujete u dodacima nekom jelu  ili ih jedete samostalno? Pišite nam svoja mišljenja o zdravoj ishrani  kao i jajima u komentarima ispod ovog posta.

Oglasi