– Saša Popović definitivno spada u top 10 najmoćnijih ljudi na estradi svih vremena. Zajedno je sa Lepom Brenom, vlasnik Zvezdi Granda, a samo od njih su prije par godina, inkasirali koro 25 miliona evra. Tada su prava produkcije, prodali jednim Australijskim biznismenima. 

Neočekivano otkriće izašlo je na videlo kada se otkrilo da su Saša Popović i Ivanka Popović, bivša rektorka Univerziteta u Beogradu, dele porodične veze. Iznenađujuće, oni su braća i sestre, iako nikada javno nisu priznali svoju vezu. Brat Saše Popovića zauzima značajnu poziciju u oblasti obrazovanja. U početku su internetom kružile spekulacije koje su sugerirale da su Saša i Ivanka polubraća i sestre.

U nastojanju da se stvar razjasni, ekipa Kurira obratila se Popoviću za objašnjenje, ali on, nažalost, nije dao odgovor. Potom su tražili ekspertizu profesora dr Popovića, koji je, uprkos mučenju da se izjasni, iskreno otkrio istinu. Rektor Beogradskog univerziteta je u svojoj izjavi istakao da, iako dele vezu sedme generacije, njihov odnos nije naročito intiman. Osim faktora senzacionalizma, oni ne shvataju važnost ovog otkrića.

Kao priznanje za izuzetna dostignuća u ovoj oblasti, Ivanka Popović, visoko cenjena profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta i bivša rektorka Univerziteta u Beogradu, izabrana je za potpredsednicu Evropske asocijacije univerziteta (EAU) poslednje godine. Potiče iz prestižnog porekla, sestra je Saše Popovića i rođena je u Rio de Žaneiru 1959. godine.

Ivankina porodična loza puna je značajnih ličnosti koje su zauzimale uticajne pozicije. Njen deda, senator Daka Popović, bio je prvi ban Dunavske banovine, dok se njen otac, ambasador Gavra Popović, afirmisao kao istaknuti jugoslovenski diplomata. Pored toga, Ivankin stric, cenjeni srpski pravoslavni sveštenik Alimpije Popović, imao je značajan uticaj kao inauguracioni gradonačelnik Novog Sada posle Drugog svetskog rata. Ove izuzetne porodične veze opširno su dokumentovane u Ivankinoj biografiji, koja sadrži obilje podataka koje je lično napisao sam Alimpija.

  • Iako nema direktne veze sa Popovićem, opšte je poznato da Saša potiče iz porodice sa dugom lozom sveštenika u Novom Sadu. Ovu porodičnu vezu svedoči i njegov deda, koji je bio na istaknutom svešteničkom mestu u glavnom gradu Vojvodine. U nostalgičnom prisećanju, bivši direktor „Velikog” ispričao je anegdote o svom idiličnom odrastanju u Novom Sadu, gde su njegov deda i sva njegova braća služili kao sveštenici u mesnim crkvama. Zajedno su stanovali u prostranoj crkvenoj kući povoljno smještenoj u blizini ugostiteljske škole sa sportskim terenom uz luku.

Sa nepokolebljivim entuzijazmom, svakog jutra bi ustajao i izlazio na teren, držeći loptu u rukama. Vođen nepopustljivom odlučnošću, on bi spretno manipulisao loptom, osiguravajući da nikada ne dođe u dodir sa tlom, postižući zapanjujući podvig udarajući je nevjerovatnih pet hiljada puta.

Iako nema direktne veze sa Popovićem, opšte je poznato da Saša potiče iz loze sveštenika u Novom Sadu. Njegovu porodičnu vezu potvrđuje i njegov deda, koji je bio na svešteničkoj funkciji u uglednoj crkvi u glavnom gradu Vojvodine. Bivši direktor „Granda” svojevremeno je ispričao šarmantnu anegdotu o svom detinjstvu u Novom Sadu, gde su njegov deda i sva njegova braća i sestre bili posvećeni svešteničkoj službi u lokalnim crkvama. Njihove porodice živele su zajedno u prostranoj crkvenoj rezidenciji koja je bila povoljno smeštena u blizini ugostiteljske škole koja je imala sportski teren pored luke.

Sa velikim iščekivanjem, ustajao bi svakog jutra i odmah izlazio na teren, čvrsto stežući loptu u svom zahvatu. Potaknut nepokolebljivom odlučnošću, on bi vješto manipulisao loptom, osiguravajući da ostane u zraku, postižući izuzetan podvig udarajući je zapanjujućih pet hiljada puta.

BONUS VIJEST:

Uvaženi voditelj Voja Nedeljković imao je čast da se u premijernoj epizodi “Una Intervjua” na televiziji UNA upusti u iskren razgovor sa nikim drugim do Aleksandrom Sašom Popovićem, istaknutom figurom u industriji zabave. Tokom ove izuzetne i neviđene rasprave, Saša je ušao u svoj izuzetan put, kako lično tako i profesionalno, što ga je na kraju dovelo do njegove trenutne uticajne pozicije.

Od ranih godina i početnih pohoda na fudbal, do svog boravka u muzičkoj školi i brzog uspona renomiranog orkestra Slatki greh, otkrio je lične detalje koji su se protezali kroz cijeli njegov put. Kada je razgovor počeo, Popović je izrazio jedinu želju za fudbalskom karijerom. Međutim, nakon razmišljanja, sada shvaća da ne žali što nije krenuo tim putem. Da ga je pratio, njegova karijera bi se završila u 30. godini. Bliživši se 70. rođendan sljedeće godine, otvoreno priznaje da nastavlja da se aktivno bavi svojom pravom strašću i profesijom, a to je muzika.

Iako u početku nije pokazivao interesovanje za muziku, njegovo gledište je doživjelo transformaciju. Teško je shvatiti intenzitet moje ljubavi prema fudbalu. Čak i sa svojih šest godina, prepoznao sam da je moja fiksacija daleko od uobičajene. Fudbal je dominirao svakom mojom misli i postao je vrhunac mojih ambicija. Učio sam u Gimnaziji Jova u Novom Sadu, a posebno sećanje izdvaja: meč koji smo odigrali na školskom igralištu, gde sam uspešno postigao gol. Još uvijek čujem nastavnika geografije kako izjavljuje: “Još samo pet golova do kraja godine!”

Oglasi