Nakon što su se zbližili nakon završetka njihove prethodne veze, Ellie Goulding i Zak Goldsmith su bili prijatelji.

Međutim, Goulding je odlučila da raskine prijateljstvo da bi joj dala prioritet braku sa svojim zakonitim suprugom Kasperom Joplingom, za kojeg se udala 2019. Goldsmith, britanski političar i sin poznatog milijardera Jamesa Goldsmitha, od tada nije imao kontakt s Gouldingom.
Lord Zak Goldsmith je planirao da Ellie Goulding pokloni prilagođenu skulpturu, ali je ona na kraju odlučila dati prioritet muževljevom zastupstvu umjetninama. Goulding, pjevačica koja je nekada bila romantično povezana s princom Harijem, oženjena je i ima sina po imenu Arthur.
Prema izvorima bliskim Goldsmithu, on je bio u romantičnoj vezi sa Elijem. Veza nije bila uzrokovana problemima u njihovim brakovima i od tada je definitivno okončana. Izvor tvrdi da ova veza nije imala uticaja na raspad nijednog od njihovih brakova. Međutim, Eli se navodno fokusira na pomirenje sa suprugom zbog njihovog sina, dok je Goldsmith u potpunosti posvećen svom ekološkom radu.

Uprkos glasinama o suprotnom, Goldingin tim za odnose s javnošću dosljedno je poricao bilo kakvu romantičnu umiješanost između nje i sina istaknutog britanskog poslovnog magnata. Umjesto toga, oni su naglasili da je jedino zajedničko između njih dvoje njihova zajednička posvećenost zaštiti životne sredine.

Ellie Goulding, u pratnji svog supružnika. Fotografija prikazuje Ellie Goulding sa svojim supružnikom.


Prijavljeno je da je njihovo druženje počelo na konferenciji UN o klimatskim promjenama COP26 održanoj u Glazgovu. Nakon sedam mjeseci, viđeni su kako zajedno večeraju u luksuznom kafiću u Londonu. Prethodne godine oboje su bili gosti na proslavi održanoj u klubu 5 Hertford Street, koji je u vlasništvu njegovog polubrata. Nedavno su uočeni zajedno ispred njegove nove rezidencije u zapadnom Londonu. Ovdje Goldsmith trenutno živi nakon što se razveo od Alice Rothschild, članice prestižne bankarske porodice Rothschild, nakon decenije braka koja je okončana u martu.

Prošle sedmice, na društvenoj mreži Instagram, Zak Goldsmith je podijelio da je trenutno u procesu kreiranja skulpture za Ellie. Skulptura će se fokusirati na teme ljubavi, posebno ljubavi prema životinjama ili pojedincima. Trenutno je ovo djelo samo dio veće skulpture, koju Goldsmith naziva “drvom života”. Po završetku, namjerava skulpturu pokloniti Ellie.

Prema Daily Mailu, Eli i Goldsmith potiču iz potpuno različitih sredina. Dok se Eli postepeno uspinjao u visokom društvu, Goldsmithovo porijeklo ostaje nepoznato. Osim toga, Eli je uspostavio bliske veze sa članovima kraljevske porodice, posebno sa unukama Elizabete II Evgenijom i Beatrice.

Odluka je bila toliko ekstremna da je zatekla mnoge ljude nespremne, navodeći ih da se zapitaju da li je zaista zasnovana na pukom prijateljstvu.

Prema izvještajima, priča se da je njihovo druženje nastalo na konvenciji UN-a COP26 o klimatskim promjenama u Glazgovu. Samo sedam mjeseci kasnije, viđeni su kako zajedno uživaju u obroku u luksuznom kafiću u Londonu. Prethodne godine su prisustvovali zabavi u klubu 5 Hertford Street, koji je trenutno u vlasništvu njegovog polubrata. Nedavno su primećeni ispred njegove nove rezidencije koja se nalazi u zapadnom Londonu, gde je Goldsmit boravio nakon što se razveo od Alice Rothschild, članice poznate bankarske porodice Rothschild, nakon decenije braka.

Na Instagramu je prošle sedmice Zak Goldsmith otkrio da trenutno izrađuje skulpturu za Ellie. Skulptura će se usredotočiti na sveobuhvatne teme ljubavi prema životinjama i ljudima, a namijenjena je da bude dio većeg djela. Konkretno, skulptura će predstavljati drvo života. Po završetku, Zak planira pokloniti umjetničko djelo Ellie.

Oglasi