Jana Todorović, folk pevačica, stekla je brojne sledbenike u raznim gradovima i državama. Popularna je gošća na brojnim događajima, uključujući vjenčanja i zabave.

Privatni život ove osobe obavijen je velom misterije, sa malo detalja poznatih javnosti. Slično tome, porijeklo njene muzičke karijere također nije široko poznato.
Jana, poznata po rođenom imenu Dragana, završila je srednju školu u Prištini, a muzičku karijeru započela je sa nepunih 14 godina. Njen prvi album, izdat 1992. godine, nije zadobio značajniju pažnju i pažnju. Shodno tome, Jana je donela odluku da se zaposli kao instruktor muzike u osnovnoj školi na Kosovu.


Po završetku 1990-ih, umjetnica je objavila drugi album koji je naišao na povoljnije reakcije od njenog debitantskog rada. Kao rezultat toga, donijela je odluku da napusti karijeru u obrazovanju i nastavi stalnu karijeru u oblasti popularne muzike.

Godine 1995. stupila je u brak sa Ivanom Todorovićem, vlasnikom jedne producentske kuće. Jedanaest godina nakon njihove veze, u Las Vegasu je rodila kćer, koju je krstila Kristinom Džulijen.